Megvan a második győzelem a női junior kézilabda Eb-n!

Pénteken Ausztriát is legyőzte a női junior válogatott a győri Európa-bajnokságon, amely a kontinensviadal nyitónapján Móntenegró ellen aratott sima győzelmet.

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos honlapjának pénteki közlése szerint a magyar csapat támadójátéka eredményes volt, de védekezésben passzívnak bizonyult a csapat, így sok gólt kapott. Ugyan nem férhetett kétség a magyar győzelemhez, de biztos, hogy a folytatásban még jobb teljesítményre lesz szüksége a magyar válogatottnak. Miután a csoport másik találkozóján Spanyolország és Montenegró döntetlenre végzett, már biztos, hogy a magyar válogatott középdöntős.

Női U19-es Európa-bajnokság, csoportmérkőzések:
AUSZTRIA-MAGYARORSZÁG 31-39 (15-21)
Győr, játékvezetők: Marko, Dejan.

AUSZTRIA: Ivancok, Krenn (kapusok), Cosic 2, Draguljic, Dramac 2, Failmayer 4, Fehringer, Kerestely, Kofler 2, Marksteiner 4, Neidhart 5 (1), Reichert 9, Schlegel 3. Edző: Helfried Müller.

MAGYARORSZÁG: Herczeg, Szabó D. (kapusok), Albek 5, Arany 4, Bánfai 4, Kácsor 4, Kellermann, Kuczora 4, Pál 3 (3), Schatzl 5, Simon 3, Stranigg 2, Szilovics, Tóth 2, Vámos 3, Zsiborás. Edző: Golovin Vlagyimir.
Kiállítások: 12, ill. 12.
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3.

Golovin Vlagyimir szövetségi edző: – A védekezésünk nem volt jó, emiatt a megfelelő kapusteljesítmény is hiányzott, nem játszottunk jól, ráadásul támadásban a 39 gól ellenére is lehettünk volna még eredményesebbek. A folytatásban a spanyolok ellen előre kell lépnünk, hiszen nyitott védekezéssel találkozunk majd, de a vasárnapi meccs előtt jól jön egy pihenőnap, hogy javítsunk.

Schatzl Natalie: – Az volt a cél, hogy fussunk és lőjünk annyi gólt, amennyit csak tudunk, még akkor is, ha ennek a védekezésünk láthatja a kárát. Ez a rendszer „szélsőbarát” volt, meg tudtuk szórni magunkat a szélről. Van még miben fejlődnünk, de szerintem jó úton haladunk, napról napra tanulunk. Jó a hangulat, és készen állunk az utolsó csoportmeccsre.

Albek Anna: – Arra készültünk, hogy lerohanjuk őket, ami néha sikerült is, de meglepett, hogy gyorsabbak, mint amit vártunk. Sok hibával játszottunk, de így is sikerült 39 gólig jutni. Igaz, a védekezésünkre nem lehetünk a legbüszkébbek, de ezt majd kijavítjuk. A meccs előtt azt az utasítást kaptam, hogy próbáljam meg kihasználni a magassági fölényemet, és ezért vállalkoztam többször is lövésre.

Kácsor Gréta: – A védekezésünk egész mérkőzésen nem állt össze, a támadásunkban is voltak hibák. Ettől függetlenül úgy gondolom, kellett nekünk ez a meccs, hogy egy kicsit küzdenünk kelljen a győzelemért. Igyekeztünk gyors játékot játszani, a fáradtság megelőzése érdekében rengeteg cserélgettünk, így mindenki tudott egy kicsit pihenni. A spanyolok elleni mérkőzés ennél jóval nehezebb lesz, akkor lehet csak esélyünk ellenük, ha sikerül összerakni a védekezést.

A csoport további mérkőzései:
Magyarország-Montenegró 27-18 (15-7)
Spanyolország-Ausztria 33-22 (17-11)
Montenegró-Spanyolország 21-21 (11-10)

A csoport állása:
 1. Magyarország 4 p,
2. Spanyolország 3 p
3. Montenegró 1 p
4. Ausztria 0 p

Július 14., vasárnap, 18:30: Magyarország-Spanyolország

A magyar válogatott Eb-kerete:

Kapusok: HERCZEG Lili (NEKA), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO)
Beállók: SIMON Armilla (Érd), ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest)

Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina

Női U19-es Európa-bajnokság, Győr, 2019. július 11-21.
Web:
 https://w19euro2019.com
Facebook: https://www.facebook.com/w19euro2019 
Instagramhttps://www.instagram.com/w19_ehf_euro_2019/ 

Internetes jegyvásárlás: playhandball.hu/jegy
FONTOS INFORMÁCIÓKa jegyvásárlással kapcsolatosan.

 

Fotó: MKSZ/Cseh Péter