Megvan a menetrend – kialakult a magyar foci programja

Elkészítette a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága a 2020/21-es évad menetrendjét, illetve versenyprogramját.

Elkészítette a Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága a 2020/21-es évad menetrendjét, illetve versenyprogramját. A három legrangosabb hazai sorozat, illetve a magyar válogatott naptárának legfontosabb időpontjai a következőképpen alakulnak. – számolt be a csakfoci.hu.

OTP Bank Liga – 5 hét lesz csak a téli szünet

Az NB I-es idény ezúttal is 33 fordulós lesz majd a 12 csapatnak, az új évadban is három kört játszanak egymás ellen a klubok. Az élvonalbeli szezon augusztus 15-én kezdődik, és futballősz december 19-én, a 16. fordulóval ér majd véget – az idény első felében csak egy hétközi forduló lesz, méghozzá december 16-án). A tervezett öthetes téli szünetet követően, január 23-án folytatódik az idény, míg a záró, 33. forduló meccseit május 15-én játsszák le a versenynaptár szerint.

Merkantil Bank NB II – augusztus elején rajt

A másodosztály 20 csapata augusztus 2-án játssza le az 1. fordulót, majd rögtön következik egy hétközi kör. Az őszi idény a 21. játéknappal, december 13-án zárul le. A tavasz január 31-én kezdődik az NB II-ben, az utolsó, 38. fordulóra pedig május 16-án kerül majd sor.

Magyar Kupa – már júliusban meccsek lesznek

A Magyar Kupa első fordulójának résztvevői már július 29-én pályára léphetnek, majd az 5. fordulóban, augusztus 26-án alakul ki főtábla mezőnye. Az első három osztály (NB I, NB II, NB III) csapatai a szeptember 19-20-i hétvégén, a 6. körben kapcsolódnak be a sorozatba. A Magyar Kupa döntőjét május 19-én rendezik meg a Puskás Arénában.

Magyar válogatott – durva lesz az október és a november

Mint ismeretes, a nemzeti csapatnak két sorozatban, a Nemzetek Ligájában (NL) és az Eb-pótselejtezőkön – emiatt négy olyan rövidebb időszak is lesz, amikor nem rendeznek NB I-es és NB II-es fordulót sem. Az NL két szeptemberi meccsére (Törökország, illetve Oroszország ellen) például augusztus 31-én kezdődik a felkészülés.

Októberben már Európa-bajnoki pótselejtezőt játszik a válogatott Bulgáriában, de alig három nappal később Szerbiában lesz jelenése, hogy aztán újabb három nap múlva már Oroszországba látogasson az NL-ben.

Novemberben újabb két csoportmeccs vár a Rossi-csapatra – sőt, ha októberben Bulgáriában nyerni tud az együttes, akkor a két találkozót megelőzően, Izland vagy Románia ellen az Eb-részvételért léphet pályára Budapesten.

A magyar válogatott tervezett őszi programja:

Szeptember 3. (csütörtök), 20:45 (Nemzetek Ligája): Törökország – Magyarország

Szeptember 6. (vasárnap), 18:00 (Nemzetek Ligája): Magyarország – Oroszország

Október 8. (csütörtök), 20:45 (Eb-pótselejtező): Bulgária – Magyarország

Október 11. (vasárnap), 20:45 (Nemzetek Ligája): Szerbia – Magyarország

Október 14. (szerda), 20:45 (Nemzetek Ligája): Oroszország – Magyarország

*November 12. (csütörtök), 20:45 (Eb-pótselejtező): Magyarország – Izland/Románia

November 15. (vasárnap), 20:45 (Nemzetek Ligája): Magyarország – Szerbia

November 18. (szerda), 20:45 (Nemzetek Ligája): Magyarország – Törökország

* = ha továbbjut a csapat Bulgáriában