Megvan Gyutai Adrián első futamgyőzelme a Superbike kategóriában

Gyutai Adrián az elmúlt hétvégén, a Pannoniaringen folytatta felkészülését az új kategóriában, a Superbike-ban egy BSB-ben szereplő csapat, a MAR Kawasaki segítségével. Ezúttal az osztrák bajnokság itt megrendezett futamán indult, és nemcsak pályafutása első rajtelsőségét szerezte meg új kategóriájában, hanem remek teljesítményt nyújtva a futamgyőzelmet is megszerezte.

A paksi motoros versenyző menedzsmentjének hétfői tájékoztatása szerint újabb lépést tett álmai megvalósítása felé Gyutai Adrián (220 Volt H-Moto Team), aki a brit Superbike-bajnokságban érdekelt MAR Kawasaki csapat és technikai partnere, a K-Tech által felkészített motorral (Kawasaki ZX 10R) állt rajthoz a Pannoniaringen, ahol az osztrák bajnokság soron következő futamát rendezték meg. A 26 éves paksi motoros ismét bizonyította, lassan megszokja az új kategóriáját, hiszen pályafutása során első alkalommal lett az övé a pole pozíció a királykategóriában, majd a vasárnapi futamon remek teljesítménnyel az első győzelmét is megszerezte a 27 fős Superbike mezőnyben.

Ezúttal már a teljes versenycsomag rákerült Adrián Kawasakijára, és a két nap alatt többféle beállítást is kipróbálhatott. A MAR Kawasaki és a K-Tech elégedett Adrián teljesítményével – eddig hozta azt, amit célul tűztek ki elé -, és a majd két hét múlva sorra kerülő Alpok-Adria futamon, Rijekában – ahol Superstock 600-ban ő a pályarekorder – is teljesíti az elé állított feltételeket, akkor indulhat az utolsó BSB-futamon Brands Hatch-ben.

Elégedett vagyok a hétvégén elvégzett munkával. Végre a motor teljesen összeállt, minden alkatrészt megkaptunk rá, így most már nem lesznek változások, hanem a jelenlegi csomagot elkezdhetjük finomhangolni. Még mindig csak összeszokási fázisban vagyok a motorral, ez több időt vesz igénybe, mint gondoltam. Szombaton kipróbáltam többféle beállítást, nagy változtatásokat végeztünk a motoron, mert még küzdök a motorral a kigyorsításoknál. Vasárnap reggel sikerült találnunk valamit, amitől könnyebb lett vezetni a motort. A futam jól sikerült, hiszen egy másodpercen belül volt az összes köröm, még úgy is, hogy a hetedik körre jelentősen elkopott a hátsó gumim. Végre nem fáradtam el a motoron, így úgy gondolom, hogy az üléspozícióm és a vezetési stílusom kezd alakulni, és a motorhoz igazodni. Úgy érzem, néhány versenynek el kell még telnie ahhoz, hogy a motorból el tudjam kezdeni kihozni a benne rejlő lehetőségeket. Köszönöm a támogatóimnak – Paks városa, MVM Atomerőmű, Mohai Ágnes Ásványvíz, Losonczi Kft, NCT Kft, Dunlop, Eoromotor, Motostar és Opel Gyulai -, hogy mellettem állnak, hiszen nélkülük mindez nem valósulna meg – jelentette ki Gyutai Adrián.

Fotó: Pole Positions Communications

Vélemény, hozzászólás?