Megvolt az első edzés, Fucsovics már kedden csatlakozik

Megtartotta első edzését a liege-i Country Hallban Köves Gábor, a hétvégi, Belgium elleni tenisz Davis Kupa-nyolcaddöntőre készülő magyarok kapitánya.

A tegnapi érkezésünkkor még nem volt kész a pálya, így délután a szálloda fitnesztermében mozgattam kicsit át a fiúkat. A frissen festett pályán mi edzettünk először ma délelőtt, a borítás közepesen gyors, nem pattan túl magasra a labda, de a felülete még picit érdes, és elég gyorsan ‘megeszi’ a labdákat” – közölte a keddi sajtótájékoztatón a szakvezető, hozzátéve, délután még egy kétórás edzés, majd közös vacsora vár a társaságra.

Köves Gábor egy jó hírről is beszámolt: az ausztrál nyílt bajnokságon nyolcaddöntős Fucsovics Márton szerda helyett már kedden este csatlakozik a többiekhez. A világranglistán 63. játékos egy lábujj közti fertőzés miatt maradt otthon, de szerdán már remélhetőleg teljes értékű munkát tud végezni Belgiumban.

A délelőtti tréning végén Piros Zsombor, a tavalyi junior Australian Open-bajnok egy trükkel is elkápráztatta társait: a földön lévő teniszlabdát lábbal felpattintotta, majd egy „dekázás” után a tarkóján egyensúlyozva állította meg. A szövetség közösségi oldalain megosztott videó máris rendkívül népszerű a rajongók között.

Köves Gábor kapitány Fucsovics Mártonnal, Balázs Attilával (206.), Piros Zsomborral (557.), Borsos Gáborral (950.) és Valkusz Mátéval (844.) utazott el Liege-be. A párharcnak a Country Hall ad otthont, amely egy 4000 férőhelyes kosárcsarnok. A belgáknál David Goffin (7.), Ruben Bemelmans (117.), Julien Cagnina (264.) és Joris De Loore (314.) tagja a csapatnak.

A magyar válogatott 3-1-re verte az oroszokat szeptemberben a Kopaszi-gáton, ezzel 1996 után visszakerült a világcsoportba, a legjobb 16 közé.

(MTI)