Messi triplájával kijutott a vb-re az argentin csapat, nem lesz ott Amerika és Chile!

Véget értek a 2018-as labdarúgó világbajnokság selejtezői Dél-Amerikában is, amelynek egyik legnagyobb kérdése az volt, mi lesz Argentína sorsa.

A csakfoci.hu beszámolója szerint a legutóbbi döntős győzelmi kényszerben lépett pályára Ecuadorban, és már 37 másodperc után bajba került, vezettek a hazaiak.

Végül azonban Lionel Messi vezetésével fordított Argentína, a Barcelona klasszisa a 12., a 20. és a 62. percben is betalált, így 3-1 lett a vége, amely Messiék továbbjutását eredményezte.

Mellettük tovább jutott Kolumbia és Uruguay is, valamint a selejtezőcsoportot megnyerő Brazília, amely 3-0-ra verte Gabriel Jesus vezetésével Chilét. Mindez azt jelenti, hogy a Copa America győztese nem jutott ki a vb-re, az ötödik helyezett Peru selejtezhet majd.

Eredmények:
Ecuador-Argentína 1-3
Brazília-Chile 3-0
Paraguay-Venezuela 0-1
Uruguay-Bolívia 4-2
Peru-Kolumbia 1-1

A COCACAF-zónának is volt egy nagy kiesője: az Egyesült Államok óriási meglepetésre kikapott a sereghajtó Trinidad és Tobagótól 2-1-re, így az USA lecsúszott a 2018-as vébéről (az 1986-os világtorna óta először). Ott lesz viszont Mexikó, Costa Rica és Panama, míg Honduras pótselejtezhet.

fotó: afa.org.ar