Mészáros és Schermann pontszerző helyeken

Jól teljesítettek a magyar tornászok a szerenkénti finálék első napján az idei első Challenge Világkupán Várnában, Mészáros Krisztofer egy negyedik és egy hetedik, Schermann Bianka pedig egy hatodik helyet gyűjtött be.

A magyar szövetségszombati tájékoztatása szerint a szerenkénti döntők első felvonásával folytatódott a várnai Challenge Vk, a magyarok háromban döntőben voltak érdekeltek. A hölgyeknél Schermann Bianka ugráson, míg Mészáros Krisztofer két szeren, talajon és lólengésen kvalifikálta magát a legjobbak közé. Schermann 5 századot javított selejtezőbeli teljesítményéhez képest, és 13.375 ponttal a pontszerző hatodik helyen fejezte be az ugrás fináléját.

A férfiaknál talajon és lólengésen döntőzött Mészáros Krisztofer. A GYAC kiválóságát ötödikként szólították talajon, és saját bevallása szerint nem tudott teljes gyakorlatot csinálni, így végül 13.950 ponttal a hetedik pozícióban zárt. Ezt követte a lólengés döntője, ahol egy apró hiba után kellett korrigálnia, így 14.100 ponttal holtversenyben negyedik lett, mindössze 5 századdal lemaradva a dobogóról.

A várnai Világkupa vasárnap a szerenkénti döntők második napjával zárul, ahol az elsőéves felnőtt tornász, Balázs Krisztián nyújtón, Szujó Hanna pedig talajon mutatkozik be

Mészáros Krisztofer:

Eléggé idegesített az, hogy a lólengés döntőjében ilyen kevéssel maradtam le a dobogóról. Nagyobb gyakorlatot mutattam be, mint a selejtezőben, ami nem sikerült teljesen, mert a Sivadónál behajlítottam a térdemet, e miatt kellett kicsit korrigálnom. Talajon a második csoport első tornásza voltam, nem tudtam teljesen hibátlan gyakorlatot csinálni, egy ugrásba se tudtam rendesen beleállni, de ez látszott is a pontszámomon.

Draskóczy Imre, női szövetségi kapitány:

Örülök, hogy Schermann Bianka előrelépett ugráson, a pontszáma is jobb lett és két helyet javított a selejtezőhöz képest, úgyhogy ezek komoly pozitívumok. A legjobban viszont annak örülök, hogy mind a két ugrását nagyon szépen megcsinálta, és kihozta magából, amit tud.”