Mészáros Krisztofer a bajnok

Mészáros Krisztofer nyerte a felnőtt férfi tornászok egyéni összetett országos bajnokságát , amelyet a Központi Tornacsarnokban rendeztek meg. Az ifi korosztályban a junior világbajnoki bronzérmes Balázs Krisztián (pontszám) győzött, míg a kadet korcsoportban Závory Szilárd végzett az élen.

A kétnapos OB-t a pandémia miatt szigorú biztonsági intézkedések mellett, nézők nélkül rendezik meg, délelőttönként a férfiak, délutánonként a nők lépnek a szerekhez – számolt be pénteken a Magyar Torna Szövetség. Az első napon az egyéni összetett versenyekre kerül sor, amely selejtező a szombati finálékra is. A férfiak számára az OB első napja egyben válogató verseny is az év végi kontinensviadalra (a válogató második fordulója novemberben a Mesterfokú bajnokság első napja lesz).

A tét nagyságához mérten a felnőtt mezőnyben nagy csata volt az első helyért, a két győri tornász, Mészáros Krisztofer és Tomcsányi Benedek között. Kettejük párharcát utóbbi kezdte jobban, az első három szer után még vezetett, de a hajrát, klubtársa bírta jobban, így végül Mészáros Krisztofer (Győri AC; 81.000) nyakába került az aranyérem. Mögötte Tomcsányi Benedek (Győri AC; 79.500) és Kiss Balázs (BHSE; 75.750) állhattak a dobogóra.

(Mészáros Krisztofer / fotó: MATSZ / Freschli József)

Az ifi mezőnyben már nem volt ennyire szoros a verseny. Az FTC-Telekom kiválósága, a junior világbajnoki bronzérmes tornász, Balázs Krisztián (79.900 pont) végig vezetve, magabiztosan győzött, aki ezzel a Krasznai Lajos-kupát is átvehette. Az ezüstérmet klubtársa Kovács Márton (75.850), a bronzot pedig a KSI SE tornásza, Dobrovitz Ádám (74.150) nyerte meg.

(Balázs Krisztán / fotó: MATSZ / Freschli József)

A kadetek között Závory Szilárd (KSI SE; 84.400) bizonyult a legjobbnak, második Juhász Balázs (BHSE; 81.350), míg a harmadik klubtársa, Mentovai István (80.450) lett.

Az utánpótlásnál csapatbajnokot is hirdettek. Egy csapatot két ifjúsági és három kadet versenyző alkotott. Itt végül a fővárosi FTC-Telekom végzett az élen (307.700) a BHSE (298.750) előtt.

Az OB végén a pandémia alatti online versenyek hivatalos eredményhirdetésére is sor került: emelés kézállásban, hegyes ülőtartásban, kézállásban és támaszmérlegben.

A szerenkénti döntőket a férfiak számára szombaton 10:30-tól rendezik a Központi Tornacsarnokban.

Mészáros Krisztofer, Győri AC: Nagyon örülök a teljeítményemnek, az országos bajnoki címnek, és roppantul büszke vagyok arra, hogy sikerült nyolcvan pont fölé menni. Persze apró hibáim voltak ugyan, de ezeket a Mesterfokú bajnokságig szeretném kijavítani, hogy ott még magasabb pontszámot szerezzek.

Balázs Krisztián, FTC-Telekom: Elégedett vagyok a teljesítményemmel, azt érzem, minden úgy sikerült, ahogy eltervezetem. Sőt, az ugrás meglepően jól ment, annak ellenére, hogy nem az a legerősebb szerem és nem is gyakoroltam annyit, mint kellett volna. A talajgyakorlatom még egy kicsit koszos volt, rontottam és nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. A nyújtó és a korlát, amelyre sokat készültem, nagyon jól sikerült.

Férfi felnőtt országos bajnokság, egyéni összetett végeredmény:

1. Mészáros Krisztofer (Győri AC) – 81.000 pont (edző: Szűcs Róbert)
2. Tomcsányi Benedek (Győri AC) – 79.500
3. Kiss Balázs (BHSE) – 75.750

Fiú ifjúsági országos bajnokság, egyéni összetett végeredmény:

1. Balázs Krisztián (FTC-TELEKOM) – 79.900 pont (edző: Nagy Zoltán)
2. Kovács Márton (FTC-TELEKOM) – 75.850
3. Dobrovitz Ádám (KSI SE) – 74.150

Fiú kadet országos bajnokság, egyéni összetett végeredmény:

1. Závory Szilárd (KSI SE) – 84.400 pont (edző:Laufer Béla)
2. Juhász Balázs (BHSE) – 81.350
3. Mentovai István (BHSE) – 80.450

Férfi ifjúsági és kadet csapatbajnokság végeredmény:

1. FTC- Telekom – Kovács Márton, Balázs krisztián, Laczkó Levente, Újvári Benedek, Nagy Márk (edző: Tóth Levente, Puskás Péter, Nagy Zoltán) – 307.700 pont

2. BHSE – Tóth Philip, Márkus Sebestyén, Mentovai István, Juhász Balázs, Szabó Tamás – 298.750

Online Verseny; 1 korcsoport

Emelés kézállásba

1. Varga Botond (FTC-Telekom)
2. Horváth Milán (Győri AC)
3. Závory Szilárd (KSI SE)

Hegyes ülőtartás

1. Varga Botond (FTC-Telekom)
2. Szűcs Erik (Győri AC)
3. Juhász Balázs (BHSE)

Kézállás

1. Varga Botond (FTC-Telekom)
2. Farkas barnabás (KSI SE)
3. Molnár Botond (Győri AC)

Támaszmérleg

1. Molnár Botond (Győri AC)
2. Juhász Balázs (BHSE)
3. Závory Szilárd (KSI SE)

fotó: MATSZ/Freschli József