Mészáros Krisztofer idén is bizonyítani szeretne

A Győri AC kiválósága, a tavaly még ifi korú Mészáros Krisztofer 2019-ben, a győri Mesterfokú bajnokságon öt aranyérmet szerzett, ráadásul a stuttgarti olimpiai kvalifikációs világbajnokságon is a magyar csapat tagja volt. Idén pedig immár elsőéves felnőttként szerepel a versenyeken.

A 2019-es esztendőről, a versenyekről, az idei szezonról és a nemzeti csapatról beszélt Mészáros Krisztofer a Magyar Torna Szövetségnek.

Mozgalmas és eredményes esztendőt zártál tavaly…

Igen, valóban egész jó évem volt 2019-ben. Két olyan történés, illetve megmérettetés volt, ami alapvetően meghatározta az elmúlt évet. A GYAC tornászaként, Győrben öt aranyérmet szerezni a Mesterfokú bajnokságon rettentően sokat jelent számomra. A másik nagy élmény pedig a stuttgarti világbajnokság.

Ha már ezt említetted, milyen volt – akkor még ifiként – szerepelni egy felnőtt világversenyen?

Jól éreztem magam, bár talajon volt egy kisebb rontásom, ami ha nincs, én lettem volna a legeredményesebb tornász a világbajnokságon. Így, hogy volt az a rontásom, az FTC-Telekom tornásza, Ryan Sheppard megelőzött, emiatt egy kis hiányérzet ugyan van bennem, de fiatal vagyok, van még időm javítani, így is elégedett vagyok.

Nem ülhetsz azonban a babérjaidon, hiszen hamarosan kezdődik a versenyszezon.

– Pontosan, ez a kicsit csendesebb időszak sem csendes, hiszen javában zajlik a felkészülés, elkezdtünk gyakorlatozni, mivel márciusban már egy németországi csapatversenyen veszünk részt. Nem titok, hogy új elemekkel is készülök, próbálunk az edzőmmel közösen összeállítani nagyobb gyakorlatokat. 

Mit jelent a válogatottban szerepelni?

Nagyon motiváló olyan tornászokkal készülni, akik már nemzetközi szinten is sokat bizonyítottak, sokat szeretnék tanulni tőlük. Szeretném kamatoztatni azt a tudást, amelyet a rutinosabbaktól elleshetek a különböző edzőtáborokban, bízom abban, hogy eredményes tudok lenni idén is.   

 

Fotó: Matsz/Freschli József