Mezőkövesden folytatta jó sorozatát a Debrecen

Folytatta jó sorozatát a Debrecen, amely szombaton Mezőkövesden nyert 2-0-ra a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában.

Hullámzó volt a játék az első félidőben, előbb a vendégeknek voltak nagy lehetőségei, majd a hazaiak vették át a kezdeményezést. Gólt aztán a játékrész közepén a debreceniek szereztek, s ugyan a szünetig akár növelhették volna előnyüket, az állás már nem változott a lefújásig.

A második játékrészben a Mezőkövesd fokozatosan átvette az irányítást. A hazaiak mentek előre, mindent megtettek az egyenlítésért, ám több nagy helyzetet is elhibáztak. A hajrában ez megbosszulta magát, amikor Ferenczi János középre passzolt labdájából Bódi Ádám eldöntötte a három pont sorsát.

Herczeg András vezetőedző együttese nagyszerű formában játszik hetek óta, a mostani volt sorozatban a hetedik meccse, amelyen veretlen maradt.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, 1641 néző, v.: Vad II

Mezőkövesd: Tujvel – Lázár, Hudák D., Iszlai (Strestik 57.), Vadnai – Brasen (Szalai 34.), Tóth B., Koszta, Keita (Majtán 71.), Cseri – Veselinovic

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Tőzsér, Jovanovic – Varga K. (Mészáros, 81.), Sós (Csősz 70.), Bódi – Mengolo (Nagy 60.)

gólszerzők: Mengolo (28.), Bódi (84.)
sárga lap: Veselinovic (43.), Hudák (56.), Tóth (61.), illetve Jovanovic (12.), Bényei (44.)

(MTI)