Michelisz Norbert beszállna az elektromos autók versenyébe

A túraautó-sport egyik legsikeresebb képviselője számára kiemelten fontos a fenntarthatóság. A bajnok örömmel versenyezne elektromos autóval a jövőben.

Bár a sebesség és a kilométerek nagyban meghatározzák Michelisz Norbert életét, mióta családapa lett a környezetvédelem, a fenntarthatóság még kiemeltebb szerepet kapott a mindennapjaiban.

Korábban is fontos volt számomra a környezettudatosság, de mióta családapa vagyok, még inkább. Fontosabb lett számomra a fenntarthatóság, hogy a jövő generációja – köztük a lányaim – egy élhető bolygón nőhessenek fel és élhessenek” – árulta el a 95.8 Sláger FM-en Michelisz Norbert, aki hisz az elektromos autók jövőjében.

Jelenleg megoszlanak a vélemények, hogy az elektromos autók mennyire, milyen mértékben óvják a környezetet. Hiszen az akkumulátorok előállítása és bomlása sem a legkörnyezetkímélőbb. Ugyanakkor elképesztő mértékben fejlődik ez az iparág, a technológia és biztos vagyok benne, hogy az elektromos autók a jövőben mindenképp hozzájárulnak majd ahhoz, hogy megóvjuk a környezetet” – mondta az autóversenyző, aki maga is szívesen váltana a versenysport elektromos autókkal történő verziójára.

A hétköznapokban sokszor vezettem már elektromos autót, de egy ilyen jellegű versenyre is szívesen igent mondanék. Egy ilyen autónak teljesen más a „gázreakciója”, máshogy működik a versenypályán. Nagyon hamar hozzá lehet szokni, biztos vagyok benne, hogy idővel ez, az elektromos autókkal történő versenyzés lesz a trend a versenyszférában. Már vannak erre irányuló törekvések és versenyek” – tette hozzá a Sláger Reggel műsorvezetőinek, Pordán Petrának és Somogyi Zoltánnak Michelisz Norbert.