Milák Kristóf Európa-bajnoki csúccsal döntős 100 méter pillangón

Milák Kristóf a legjobb, Szabó Szebasztián pedig a hatodik idővel jutott döntőbe 100 méter pillangón szombaton a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

A 200 méteren a Duna Arénában minden idők második legjobb eredményével győztes, abban a számban világcsúcstartó Milák a százas előfutamban „csak” beállította az Európa-bajnoki csúcsot, az elődöntőben viszont annak ellenére is megjavította két századmásodperccel, hogy borzalmasan jött ki neki a fal a végén – számolt be az MTI. Érdekesség, hogy a Honvéd 21 éves klasszisa ugyanebben a medencében a 2017-es világbajnokságon ugyanezzel az időeredménnyel (50.62 másodperc) lett második.

Mindkétszer nagyon rosszul jött ki a fal, bízom benne, hogy össze fognak jönni majd a technikai dolgok a döntőben és akkor sokkal jobb időt tudok majd menni, illene” – nyilatkozta az M4 Sportnak Milák.

Szabó 51.45-öt úszott és lett összesítésben hatodik.

Női 200 méter háton Burián Katalin délelőtti idejéhez (2:09.54 perc) képest több mint fél másodpercet javult, így 2:08.89-cal összesítésben a harmadik, Szabó-Feltóthy Eszter pedig az előfutamban úszott teljesítményénél (2:09.72) valamivel lassabb, 2:09.97 perces idővel hatodikként került a fináléba.

Sztankovics Anna 50 méter mellen egy századdal megjavította országos csúcsát, de 31.05-ös idejével a 13. lett.

Egy visszalépésnek köszönhetően Bordás Beatrix rajtkőre állhatott női 50 méter pillangón az elődöntőben, 26.69 másodperces ideje négy századdal volt rosszabb a délelőttitől, ezzel 16. lett.

fotó: MTI/Kovács Tamás