Minden szeren más a bajnok

A Prolan Egyéni Országos Bajnokság szerenkénti döntőinek első napján minden szeren más állhatott a dobogó tetejére, Kovács Zsófia, Dévai Boglárka, Kardos Botond, Vecsernyés Dávid és Dudás Norbert nyakába is került aranyérem.

A magyar szövetség szombati tájékoztatása szerint a hölgyeknél ugrásban az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka teljesített a legjobban, így 13.150 ponttal az első helyen végzett. Az Eb-ezüstérmes Kovács Zsófia csak felemáskorláton indult, a közönség nagy örömére hibátlan gyakorlatot mutatott be, és a mezőny legmagasabb pontszámával 14.100 ponttal győzött.  A junioroknál felemáskorláton Fehér Nóra, ugrásban pedig Péter Sára lett az országos bajnok.

A férfiaknál talajon az egyéni összetett bajnoka, Kardos Botond hibátlan gyakorlatot adott elő, amelyre 14.050 pontot kapott, így megérdemelten nyert. Lólengésben Vecsernyés Dávid lett az első 13.950 ponttal, BHSE-s klubtársa Kállai Zoltán rontott a szeren, így második pozícióban zárt. Gyűrűn Dudás Norbert 13.500 ponttal szerezte meg az országos bajnoki címet.

Folytatás vasárnap 10:30 órától a szerenkénti finálék második napjával

Kardos Botond: Nagyon élveztem a versenyt, nagyon meg akartam csinálni a talajt, amely sikerült is. Gyűrűn jobban teljesítettem, mint az összetett napon, a végére kicsit elfáradtam. Vasárnap nyújtón és korláton lépek a szerekhez, mindkettőre van esélyem, hogy megnyerjem.

Vecsernyés Dávid: Nehézkes volt a felkészülés. Összetettben szoktam lólengésben szerepelni, nem számítottam rá, hogy megnyerem, de nagyon örülök, hogy jól sikerült. Az év legjobb gyakorlatát csináltam. Legközelebb a Mesterfokú Bajnokságon fogok ezzel versenyezni.

Dudás Norbert: Jó erőben voltam. Gyűrűn az aranyért jöttem, és sikerült is megnyernem. Erősödött a gyakorlatom plusz erőelemekkel. Idén még tervezem, hogy erősítek rajta, de most ez is elég volt a győzelemhez. Az edzőm és én is nagyon meg vagyunk elégedve. A leugrástól kicsit tartottam, mert a térdem még nem épült fel teljesen, de az is jól sikerült. Talajon is bejutottam a döntőbe, de azt visszamondtam, mert a gyűrűt és a lovat szerettem volna jól megcsinálni. A lovam picit piszkos volt, edzéseken jobb gyakorlatokat szoktam csinálni. Első szer volt, kicsit megremegtem, ott a harmadik lettem. Vasárnap korláton és nyújtón hasonlóan szép eredményeket szeretnék elérni.

Dévai Boglárka: Nem mondanám, hogy elégedett vagyok, a melegítés sem úgy ment, ahogy szerettem volna, többet vártam magamtól. Még nem az új ugrásaimat mutattam be, szeretnék az erősségén növelni. Vasárnap gerendán és talajon szeretnék elérni a dobogóig. Gerendán szeretnék egy olyan gyakorlatot bemutatni, mint pénteken. Talajon pedig új koreográfiám van, három soros lett, gimnasztikus elemek vannak benne inkább.

Kovács Zsófia: Felemáskorláton leépített gyakorlattal indultam az Eb-hez képest. Szépen be tudtam mutatni, az átkötés plusz tizedet ér. Nyáron voltak nehézségeim, meghúzódott a hasfalam, a bokámat pedig két hete nyomtam meg. Vasárnap csak gerendán szerepelek, vannak új elemeim. Célom, hogy minél pontosabban meg tudjam csinálni.

Eredmények:                                                                

Felnőtt női szerenkénti:

Ugrás:
1. Dávai Boglárka (Szombathelyi SI) 13.150 pont (edző: Rácz Gábor, Vízer Erzsébet)
2. Sági Inez (KSI SE) 12.300
3. Tömböl Boglárka (Szombathelyi SI) 11.900

Felemáskorlát:
1. Kovács Zsófia (Dunaferr SE) 14.100 pont (edző: Trenka János)
2. Al-Salty Dália (Józsefvárosi TE) 12.300
3. Dévai Boglárka (Szombathelyi SI) 12.100

Junior Női szerenkénti:

Ugrás:
1. Péter Sára (KSI SE) 12.700 pont (edző: Kelemen Márta, Draskóczy Imre)
2. Csasztvan Lilla (KSI SE) 12.350
3. Halász Dóra Szimonetta (Dunaferr SE) 12.250

Felemáskorlát:
1. Fehér Nóra (GYAC) 11.100 pont (edző: Kelemen Márta, Draskóczy Imre)
2. Péter Sára  (KSI SE) 10.700
3. Csasztvan Lilla (KSI SE) 9.800

Felnőtt férfi szerenkénti:

Talaj:
1. Kardos Botond (Vasas SC) 14.050 pont (edző: Reszeli Péter)
2. Vida Kornél (BHSE) 12.900
3. Földes Márton (BHSE) 12.850

Lólengés:
1. Vecsernyés Dávid (BHSE) 13.950 pont (edző: Kelemen Zoltán)
2. Kállai Zoltán (BHSE) 13.650
3. Dudás Norbert (FTC Ybl Tervező) 12.900

Gyűrű:
1. Dudás Norbert (FTC Ybl Tervező) 13.500 (edző: Kerekes Zsombor, Deák Zoltán)
2. Földes Márton (BHSE) 12.250
3. Csorvási Soma (BHSE) 12.000

Vélemény, hozzászólás?