Minden válogatott tesztje negatív, folytatódik a felkészülése

Mint ismert, a magyar birkózóválogatott tagjai részt vettek a Testnevelési Egyetem vérplazmavételi programjában, amelynek keretében mindegyikük koronavírus-tesztje negatív eredményt hozott.

A hazai szövetség pénteki tájékoztatása szerint ez már csak azért is örömteli hír, mert a járvány kezdetekor, február és március folyamán többen iráni és olaszországi felkészülésen vettek részt, illetve itthon is nemzetközi edzőtábor zajlott húsz ország birkózóinak részvételével. A jelek szerint azonban megfelelőnek bizonyultak az akkor foganatosított szigorú higiéniai intézkedések, így senki sem betegedett meg.

(fotó: MBSZ / Róth Tamás)

A Magyar Birkózószövetség (MBSZ) a járvány hazai mérséklődésével összhangban orvosi ajánlást állított össze a válogatott kereteknek és a kluboknak, ennek megfelelően kis csoportokban kezdődhetett újra a munka. A tervek szerint júniusban jön el az ideje a különböző válogatott felkészülések folytatódásának központi edzőtáborokban. Persze nem árt, ha van mire készülni, hiszen a nemzetközi szövetség, az UWW június végéig töröltette az összes versenyt. Ezzel kapcsolatban Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, az UWW-büró tagja elmondta, hogy hazánkban is megvárják a nemzetközi szövetség álláspontját a versenynaptár újraindításáról, amelynek idejét körülbelül szeptemberre tette.

Valószínűleg akkor kerül sor az MBSZ évi rendes közgyűlésére is, amit az intézőbizottság elhalasztott az eredeti májusi időpontról.

 

fotó: MBSZ / Róth Tamás