Minszkben is győzött a magyar női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott hét góllal győzött Fehéroroszország vendégeként vasárnap az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában.

Kim Rasmussen együttese nem kezdte jól a találkozót, sokat hibázott, ezért a szövetségi kapitány a tizedik percben, 4-2-es hátránynál időt kért. A hazaiak sem játszottak jól, ezért nem volt magas a színvonal, a két kapus viszont remekül védett.

A magyarok az első félidő második felében Görbicz Anita irányításával öt gólt szereztek és egyet sem kaptak, így a szünetre megnyugtatóvá vált az előny (8-12).

A fehéroroszok a második felvonásban is pontatlanul kézilabdáztak, így a vendégek előnye folyamatosan nőtt (11-18), mert bár a kidolgozott, tervszerű akciók hiányoztak támadásban, Bíró Blanka továbbra is kiválóan védett. A hajrában nem változott a játék képe, a magyar válogatott végül magabiztosan győzött.

A hazai csapat és egyben a mezőny legeredményesebb játékosa a Békéscsaba korábbi jobbszélsője, Natallia Vaszilevszkaja volt tíz góllal.
A mérkőzés elején a védekezésünk nem volt megfelelő, de végül a szükséges összpontosítással javultunk, és a jó kapusteljesítménynek is köszönhetően kontrolláltuk a találkozót” – idézte a magyar szövetség honlapja Kim Rasmussent.

A dán edző hozzátette, támadásban zavaró volt Tomori Zsuzsanna sérülés miatti kiválása, de remélhetőleg hamarosan újra játszhat a Győr átlövője.

A magyar együttes márciusban a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia ellen folytatja szereplését a kvalifikációs sorozatban.

A csoportok első két helyezettje, valamint a hét legjobb harmadik jut ki az olimpiai kvalifikációs kontinenstornára, amelynek jövő decemberben Franciaország ad otthont.

A magyarok szerdán Koszovó 37-12-es legyőzésével kezdték a sorozatot.

Női Eb-selejtező, 7. csoport, 2. forduló: 
Fehéroroszország – Magyarország 18-25 (8-12)
Minszk, játékvezetők: Opava, Valek (csehek).

FEHÉROROSZORSZÁG: Kumpel, Burduk (kapusok), Artsiukovich 4, Dronova, Hutava, Iljina, Jemeljaneka, Kanaval 1 (1), Kotsina 1, Mazgo, Nestsiaruk 1, Rudovszkaja, Samanuszkaja 1, Szilitszkaja, Tryzno, Vaszileuszkaja 10 (4).

Szövetségi kapitány: Tomaz Cater.

MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok), Bódi 3, Görbicz 6 (4), Háfra, Hársfalvi, Kisfaludy 2, Klivinyi 4, Kovács A. 2, Kovacsics 1, Lukács, Mayer 1, Schatzl 2, Szekeres, Szöllősi-Zácsik 4, Tomori.

Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 5/4.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?