Molnár Zsolt: Lehet, rosszabbat tettem volna magammal, ha most befejezem

Négy hét alatt óriásit fordult a világ Molnár Zsolttal.

A Prémium Liga kétszeres címvédője a szezon végén még lehetséges visszavonulásáról beszélt, mostanra viszont eldőlt, nemcsak folytatja karrierjét, de nemzetközi szinten is plusz kihívást keres. A téli országos bajnokságot megnyert, a szünet alatt a 43. életévét is betöltött erősemberrel beszélgetett a sárbogárdi siker után a Prémium Média.

„Jó évet zártam, és szerencsére ez az idény is jól indult. A felkészülés elején vagyok, mindössze három hetet edzettem a téli országos bajnokság előtt, mégis azt mondhatom: kirobbanó erőben vagyok. Lehet betöltöttem a 43. életévemet is, de úgy érzem, jobban egybevagyok, mint valaha”

– jelentette ki Molnár Zsolt, a Prémium erősemberliga címvédője, miután eldőlt, 2023-ban is részt vesz a sorozatban.

A versenyszezont fényesebb sikerrel nem is kezdhette volna, a Sárbogárdon rendezett téli országos bajnokságon – viszonylag rövid felkészüléssel is – aranyérmet akasztottak a nyakába.

A liga korelnöke az előző szezon végén még úgy nyilatkozott, elképzelhetőnek tartja, hogy az újévben már nem teljesít teljes idényt. Aztán elvonult a jól megérdemelt négyhetes pihenőjére, ami mindent átírt…

„Az ember év végére elfárad. Bármilyen sikeres idény is állt mögöttem, rajtam is eluralkodott a fáradtság. És komolyan azt is éreztem, visszább kell venni, de aztán jött a pihenő, és átgondoltam az egészet. Annyira hiányzott az edzés, a munka, hogy amikor végre újra lementem meg se tudtam állni, két-három órahosszát csak edzettem alkalmanként és nem éreztem, hogy elfáradnék. Belegondoltam, lehet, hogy rosszabbat teszek magammal, többet árt a szervezetemnek és a lelkemnek, ha most leteszem ezt az egészet és befejezem.”

Régi harcostársa és barátja, Sebestyén János szintén a mezőny tagja lesz a tervek szerint. Sőt, ketten együtt ismét bebizonyítanák, hogy a kor csak egy szám, úgy készülnek, az év közepén esedékes páros ob-n vállt vállnak vetve együtt indulnak majd el.

„Sebi is úgy áll, idén beszáll több versenyen is. A válla nem tökéletes, nyomószámokkal lehetnek gondjai, főleg a rönkkel, de ezt leszámítva ő is úgy érzi, rendben lesz. Párosban szeretnénk is elindulni az országos bajnokságon együtt – szeretnénk visszavágni Juhász Petinek és Véró Alexnek, akik három éve elvitték előlünk az aranyérmet. Kérdés, hogy ez összejöhet-e majd, Alex lesérült és egyelőre nincs biztos időpontja a versenynek, majd meglátjuk, hogy alakulnak a párosok, mi mindenesetre közösen tervezzük a részvételt.”

S hogy kétszeres címvédőként mire készül a Prémium Ligában?

„Szeretném folytatni a sorozatot. Illetve akad még néhány rekord, amit kitűztem magam elé célként. Sziklát eddig 187 kilót cipeltem, idén szeretnék megpróbálkozni egy 200 kilóssal is. Jó lenne a 187-est vállra venni. Akadnak olyan elképzelések is, hogy akár a Prémium Liga egyik versenyszáma is lehet majd ez – úgy lenne az igazi, ha téthelyzetben sikerülne. De ez még egyelőre a jövő zenéje. Mindenesetre úgy készülök, hogy 2023-ban összejöhessen.”

Annyi biztos, nem lesz könnyű dolga, hiszen a tavaly a Bajnokok Ligájában nagyot menetelő Juhász Péter számára ezúttal már nem lesz ismeretlen a kettősterhelés…

S ha már nemzetközi megmérettetések: Molnár Zsolt nemhogy nem lassít, tervei szerint még a 2022-esnél is eseménydúsabb versenynaptár vár majd rá idén.

„Tavaly Juhász Petivel szerepeltünk Franciaországban, illetve akadt még néhány Masters-korosztályú meghívásom. Szívfájdalmam, hogy Szlovákiába egy kifejezetten nívós versenyre nem tudtam elutazni, mert ütközött a naptárban a Prémium Liga mádi fordulójával. Remélem, idén másként alakul majd a két verseny dátuma. Összességében is célom, hogy az előző évinél több külföldi versenyen induljak”

– tekintett előre Molnár Zsolt, akit felesége és gyermekei is támogattak a döntésében.

fotó: Prémium Média & Sport Management Zrt.