Morata: nem az egyéni dicsőség, hanem a győzelem a fontos

Álvaro Moratának nem az egyéni dicsőség, hanem a győzelem a fontos – a Chelsea labdarúgója az angol bajnokság történetében elsőként szerzett gólt és adott gólpasszt első két hazai Premier League-fellépésén.

Ez nekem nem számít, inkább győzni szeretek” – nyilatkozta a rekorddal kapcsolatban a londoni klub honlapjának a spanyol támadó az Everton elleni 2-0-s győzelmet követően. Hozzátette: a labdarúgásra csapatsportágként tekint, egyéni célokat így nem tűz ki maga elé. „Ha elkezdek azon gondolkodni, hogy hány gólt szerezzek magamnak, akkor inkább teniszeznem kellene.

Tökéletes nap volt” – mondta Morata a vasárnapról, amikor a 27. percben gólpasszt adott honfitársának, Cesc Fabregasnak, majd a 40. percben ő maga volt eredményes.

Az Everton ellen jól dolgoztunk, kevés lehetőséget adtunk riválisunknak” – utalt a támadó a bajnoki nyitányra, amikor gólja és gólpassza ellenére a Burnley meglepetésre 3-2-re legyőzte a címvédő Chelsea-t a Stamford Bridge-en.

Moratát nyáron szerződtette a londoni klub a Real Madridtól. A 24 éves támadó korábban két idényen át már légióskodott – 2014 és 2016 között a Juventus játékosa volt -, a beilleszkedés nehézségeit ezúttal is hangsúlyozta.
Nem könnyű: egy új ország, másik nyelv, más stílusú labdarúgás. Időre van szükségem a Premier League összes részletéhez, de a csapattársaim a segítségemre vannak.” – fogalmazott.

A Chelsea három fordulót követően hat ponttal a hatodik helyen áll a bajnoki tabellán.

(MTI)

fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?