MTVA: senkit nem tiltanak ki

Senkit nem tilt ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseményéről, a vizes világbajnokságról (vb) – hangsúlyozta a szervezet az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Azt írták, hogy folytatva az eddigi hagyományokat, a nem jogtulajdonos médiumok továbbra is forgathatnak az úgynevezett vegyes zónában, oda a televíziós stábok kamerával is bemehetnek, ha erről a szervező – ebben az esetben a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA – nem határoz másként.

A közelmúlt más világeseményeihez hasonlóan azonban jogtulajdonosként továbbra is fenntartják a jogot, hogy magáról a rendezvényről – az úszószámokról, a vízilabda-mérkőzésekről, a szinkronúszó-gyakorlatokról, az ugrásokról és az eredményhirdetésekről – egyetlen más magyarországi médium sem forgathat – nyomatékosította az MTVA.

Korábban az MSZP frakcióvezető-helyettese közleményben kifogásolta, hogy csak az M1 aktuális csatorna közvetíthet a vizes vb-ről. Szakács László szerint a kormány még a sporteseményt is alárendeli “saját gyűlöletkeltő kampányának”.

Az mno.hu azt írta, több televízió is olyan tartalmú levelet kapott, amely szerint akkor sem dolgozhatnak kameráikkal a vb helyszínein, ha épp nincs verseny, így abba a zónába sem léphetnek be, ahol a versenyzőket lehetne kérdezni.

A vizes vb-t július 14. és 30. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?