Muszukajev az Eb vigaszágán

Három (honosított) magyar szabadfogású birkózó volt érdekelt a római Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A Magyar Birkózó Szövetség pénteki közlése szerint a tavalyi vb-bronzérmes, olimpiai kvótás Muszukajev Iszmail (65 kg) első mérkőzésén 8-1-re verte az Eb-2. török Kilicsallayant (akit a világbajnokságon is felülmúlt), ám a negyeddöntőben kellemetlen meglepetésre rosszul elsülő halogató taktikájának, és egy befogott orsónak köszönhetően 12-1-re kikapott a fehérorosz Szkriabintól. Szerencséjére legyőzője eljutott a fináléig, így Muszukajev a vigaszágon folytathatja majd, először a moldovai Sacultannal szemben.

Asarin Roman (70 kg) 10-0-s technikai tussal verte az albán Prizrenit, aztán ugyanígy veszített a vb-3. moldovai Sava ellen, s kiesett. Ugyanígy járt a még ukránként Eb-1., vb-3., magyarként vb-5. Olejnik Pavlo (97 kg), miután 7-0-ra kikapott az Eb-3. azeri Gadzsievtől.

Szombaton négy magyar szabadfogású kezdi el Eb-szereplését, Kuramagomedov Murad (74 kg) brit vagy szlovák, az Eb-3. Nagy Mihály (86) izraeli, Tóth Bendegúz (92) azeri, az Eb-2. és -3. Ligeti Dániel (125) pedig orosz rivális ellen.

Fotó: MBSZ/Martin Gábor