Nagy Ádám: „Édes teher, ami a csapaton van, hiszen a hazánkat képviselhetjük”

Már csak két nap van hátra a magyar válogatott Európa-bajnoki bemutatkozásáig, kedden este a portugál csapat ellen lép pályára Marco Rossi együttese. Vasárnap délután újabb edzésen tökéletesítették az eltervezett taktikai elemeket a játékosok, de ezt megelőzően két játékos, Nagy Ádám és Varga Kevin a média kérdéseire válaszolt a válogatott telki médiacentrumában.

Az mlsz.hu vasárnapi beszámolója szerint a sajtótájékoztató elején Nagy Ádám kitért a tegnapi nap drámai történéseire, és a csapat nevében jobbulást kívánt Christian Eriksennek, a dánok játékosának, akit újra kellett éleszteni a finnek elleni mérkőzés első félidejének végén.

– A szombati edzés végén jöttek az első hírek Christian Eriksen drámájáról, és mindenkit sokkolt, ami történt Koppenhágában. Bízom benne, hogy Christian mielőbb hazatérhet, és családja körében, szerető környezetben folytathatja a felépülését. Sokat beszélgettünk az eset után, hogy minént lehetne megelőzni, hogy ilyesmi megtörténhessen a futballpályán, de sajnos azt kell mondani, bárkivel megeshet ilyen borzalom – fogalmazott Nagy Ádám.

A válogatott középpályása azt is elárulta, hogy ahogy közeledik az első mérkőzés, egyre nagyobb az izgatottság a táborban.

– Érezzük, hogy fokozódik a nyomás, már karnyújtásnyira van az első mérkőzés. Édes teher, ami a csapaton van, hiszen a hazánkat képviselhetjük, ráadásul Budapesten, saját közönségünk előtt. Könnyen lehet, hogy ez egy soha vissza nem térő lehetőség minden kerettag számára. Mindent megteszünk, hogy jól induljon számunkra az Eb, hasonlóan, mint a 2016-os torna. Öt éve jó meccset játszottunk a portugálokkal, de azóta mindkét csapatnál voltak változások. Nálunk végbement egy generációváltás, nagyon kevesen vannak a keretben, akik ott voltak öt éve is Franciaországban. Nagyon jó felkészülés van a hátunk mögött, begyakoroltuk a tervezett taktikai elemeket, így pozitívan várjuk az első mérkőzést 

 fogalmazott Nagy, majd újságírói kérdésre hozzátette: Kalmár Zsolt és Szoboszlai Dominik kreativitás hiányozni fog, és csapatként kell pótolni őket.

– Öt éve a portugálok elleni találkozó az Európa-bajnokság egyik legélvezetesebb meccse volt. Most más fajta mérkőzést várok, kevesebb góllal, stabilabb védelmekkel. Egy-két gól döntheti el a három pont sorsát. Hihetetlen élmény lesz a szurkolóink előtt játszani, az Európa-bajnokság talán segíthet a társadalmi gyógyulásban a koronavírus nehéz időszaka után – tette hozzá Nagy Ádám.

Varga Kevin elárulta, hogy a nagyszerű csapategység kialakításában Marco Rossi mellett Szalai Ádám is kulcsszerepet tölt be, mindkettőjük szavára sokat ad minden kerettag.

– Ez az első nagy tornám, egy Európa-bajnokságra nem lehet felkészülni a többiek elmesélése alapján, ezt át kell élni. Elképzelni sem tudjuk, milyen lesz kifutni a gyepre a Puskás Arénában, de mindenki felkészült, és tisztában van a feladatával – fogalmazott a Törökországban légióskodó támadó.

fotó: MLSZ