Nagy bajban az MTK: kikaptak Fehérváron és a kiesőhelyen a csapat

Az ezüstérmes MOL Vidi FC 4-2-re legyőzte szombaton a vendég MTK Budapestet a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában, a fővárosiak ezzel a záró játéknap előtt a kieső, utolsó előtti helyre csúsztak vissza.

A mérkőzés első negyedórájában a Vidi játszott fölényben, a vendégkapu azonban nem forgott veszélyben. Az MTK az első komolyabb helyzetét gólra váltotta, Ulysse Diallo volt eredményes. Nem sokkal később válaszoltak a hazaiak, Huszti Szabolcs értékesítette a Futács Márkó buktatásáért megítélt tizenegyest – számolt be az MT.

A második félidőt az MTK kezdte lendületesebben, mégis a fehérváriak szerezték meg a vezetést Boban Nikolov találatával. A kiesés ellen harcoló fővárosiak elkeseredetten küzdöttek az egyenlítésért, helyzetüket jelentősen nehezítette, hogy Baki Ákost második sárga lapja után kiállította a játékvezető. A mérkőzés vége felé felpörögtek az események, mert Nego Loic, Kulcsár Tamás és Kovács István is gólt szerzett, ezzel alakult ki a 4-2-es végeredmény.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
MOL Vidi FC – MTK Budapest FC 4-2 (1-1)
Székesfehérvár, 3113 néző, v.: Bogár

MOL Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Vinícius, Elek, Stopira – Nego, Nikolov, Hadzic (Pátkai 79.), Huszti – Futács (Kovács I. 62.), Scepovic (Hodzic 82.)

MTK Budapest: Horváth L. – Baki, Gengeliczki, Balogh B., Vass P. – Banahene (Gera D. 72.), Kanta, Pintér Á. (Vogyicska 22.), Bognár I. – Kulcsár T., Diallo (Torghelle 55.)

gólszerző: Huszti (32., 11-esből), Nikolov (64.), Nego (86.), Kovács I. (91.), illetve Diallo (24.), Kulcsár T. (89.)
kiállítva: Baki (78.)
sárga lap: Hodzic (86.), illetve Baki (31., 78.), Torghelle (68.)