Nagy Balázs: 42 év, 42 km!

A Győri Nemzeti Színház és a Madách Színház színésze Nagy Balázs, élete első maratonjára készül a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál második napján, október 15-én. Az elmúlt tíz évben eljátszotta szinte minden Győrben bemutatott zenés darab főszerepét a West Side Storytól a Hairig. A Madách Színházban jelenleg két futó darabban játszik (Szerelmes Shakespeare, Meseautó). A kitűnő színész négy éve kezdett komolyabban foglalkozni a futással. Ez a sport mindig is jelen volt az életében, általános iskolás kora óta futott, de sokáig csak a rövidebb távok érdekelték, majd a komolyabb kihívás miatt áttért a hosszabb távú futásokra.

A BSI tájékoztatása szerint Nagy Balázs a felkészülésére komoly figyelmet fordított és minden lehetséges információt begyűjtött, hogy minél eredményesebben essen át élete első maratonján. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az egyik tanácsadója nem más, mint a hétszeres SPAR Budapest maraton győztes, egykori olimpikon. „Van egy nagyon kedves győri ismerősöm, Földingné Nagy Judit, aki a mai napig a Budapest Maraton csúcstartója, nos az ő segítségével készítettem el az edzéstervemet„. Futásainak színterei rendkívűl változatosak, mivel Győrben és Budapesten is sokat tartózkodik, így szinte minden futását máshol tartja. „A Normafától a Margitszigetig sokfelé felbukkanok, így a győri Püspökerdőben, de még Kőbányán is, a jelenlegi forgatásaim helyszínén is sokat szoktam futni„. A színész próbálja a sűrű napirendjében megtalálni az alkalmat az edzésekre. Győrben 8 kilométerre lakik a Győri Ne mzeti Színháztól, így oda gyakran futva teszi meg a távot, illetve ha máshogy nem jut rá ideje estébe nyúlóan edz, hogy kellően felkészült legyen a „nagy” maratonra. Nagy Balázs az elmúlt három évben már több félmaratont is teljesített, melyeken a célja nem volt más csakhogy célba érjen, de az idő múlásával, már tervezni is kezdett, hogy milyen idő eredménnyel is lenne elégedett. Persze élete első maratonja előtt itt is a fő cél a táv teljesítése, de annyit elárult szeretne  3 óra környékén szeretne beérkezni.

2012 óta rendszeressé vált a különleges „42év, 42km” futás, melynek lényege, hogy az adott híresség a 42. születésnapjára 42 km-rel „lepi meg” magát, azaz élete első Budapest maratonjával.  Nagy Balázs a táv teljesítésével beléphet abba a klubba, melynek már tagja Kovács Koko István olimpiai bajnok ökölvívó, Rippel Ferenc artistaművész, Csőre Gábor színmű vész, Dombi Tibor egykori válogatott labdarúgó, Kovács Áron televíziós műsorvezető.

fotó: madachszinhaz.hu