Nagy csata végén, intésékkel kapott ki Sastin a vb-n

Sastin Marianna szoros meccsen, több intése miatt veszített japán riválisa ellen, így nem jutott be a legjobb nyolc közé a nők 62 kilogrammos kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokság szerdai versenynapján.

Az eddigi egyetlen magyar női világbajnok jól kezdett szerdán, a selejtezőben biztosan verte venezuelai riválisát, a folytatásban viszont nagyon nehéz feladat várt rá, ugyanis a japán Kavai Jukakóval találkozott.

A kedden 59 kg-ban világbajnok Riszako Kavaj húga nem számít olyan jó birkózónak mint testvére, mégis ő volt a meccs esélyese a fia születése után nyolc hónappal szőnyegre lépő magyar ellen.

A szőnyegen történtek alapján viszont nem lehetett különbséget tenni a két versenyző között. Az első menet rendkívül passzív küzdelemmel telt, s miután csak Sastint intették, a japán vezetett a szünetben 1-0-ra. A másodikban sem változott sokáig semmi, egy perc után a japán figyelmeztették, aki egy lábra támadással megpróbálkozott, Sastin viszont jól védekezett. Ezek után nem sokkal aztán a bírók ismét a hazai kedvencet intették, s mivel az azt követő 30 másodpercben sem volt akció, újra a japán gazdagodott egy ponttal.

Ekkor már Wöller Ákos, Sastin férje és edzője, illetve Ritter Árpád szövetségi kapitány is intést reklamált a szerintük folyamatosan szabálytalankodó japánnak, akit viszont csak az utolsó másodpercben büntettek, így pedig 2-1-re ő nyerte a meccset.

Nagyon nehéz erre mit mondani. Nyilván akciót kellett volna csinálni, de a japánnak is csak egyetlen megindulása volt az egész meccsen, s abból sem lett pont” – mondta dühösen Wöller Ákos, Sastin férje és edzője. Hozzátette, az lett volna a minimum, hogy visszaadják az intést.

Ami viszont a legérthetetlenebb az az, hogy a japán legalább háromszor arcra támasztott, ami figyelmeztetés nélkül azonnal intés, egy pont a szabályok szerint, nem beszélve, hogy Marian indulásait a jobb kéz eltartásával blokkolta, amiért szintén inthették volna” – mondta Wöller Ákos.

Sastint a japán még vigaszágra segítheti, amennyiben bejut a fináléba.

(MTI)