Nagy csaták, kis különbségek Nyirádon

Újra sorsdöntő viadalra kerül sor november 9-11. között a Nyirádi Motorsport Centrumban: a Hídépítő Raid of the Champions tereprali bajnoki szezonzárón már a pénteki három szakasz is elképesztő izgalmakat hozott. Semmi nem dőlt még el, a hátralévő két nap alatt bőven lesz még izgalomba része annak, aki kilátogat a legendás vörös katlanba.

A szervezők péntek esti közlése szerint november második hétvégéjén, 9-e és 11-e között végleg kiderül, hogy az idei tereprali bajnokságban ki lesz 2018 legjobbja az autósok, a kamionosok, a motorosok és quadosok között, illetve ki lesz a legjobb a MAMS Bioextra Buggy Open-en. És ha mindez még nem lenne elég a sportág szerelmeseinek: a Hídépítő Raid of the Champions versenyen a hazai viadal mellett a CEZ zárófutamát is itt rendezik meg.

Pénteken három szakaszt teljesítettek a versenyzők, és bizony nem egy kategóriában másodperceken múlik, éppen ki áll az élen. Az autósok küzdelmében éppen a harmadik szakaszon vette át a vezetést az összetett bajnoki címet már korábban megszerző cseh Miroslav Zapletal és szlovák Marek Sykora, akik mindössze 3 másodperccel vezetnek a Lónyai Pál, Csató Attila duó előtt. A harmadik helyen végző lengyel páros, Jacek Sobon és Przemyslaw Markowski hátránya sem ledolgozhatatlan, hiszen mindössze 22 másodperccel vannak lemaradva az élen álló Zapletalékhoz képest, míg a negyedikként a Garamvölgyi Zoltán, Krajnyák Péter kettősnek is csak 27 másodperc a hátránya, azaz még semmi nem dőlt el.

Raid_of_the_champions08_kamion_Kovacs_Miklos_2018

A kamionosok látványos csatáját egyelőre a már magyar bajnok Kovács Miklós és csapata (Czeglédi Péter és Ács László) nyerte, de mindössze 16 másodperc az előnyük a Fazekas Károly, Horn Albert, Csákány Péter trió előtt.

Raid_of_the_champions09_Kovacs_2018

A side by side kategóriában is egyre élesebb a harc a 2018-as bajnoki címért. A pénteki nap után a címvédő Kovács György, Takács Antal duó áll az élen, igaz, előnyük mindössze 2 másodperc a lengyel Tomasz Bielkowski, Dariusz Baskiewic előtt, míg a szintén az összetett elsőségért hajtó Kéry Szilveszter, Bartha Barbara kettős lemaradása sem nagy, ők 13 másodpercre vannak az elsőktől.

Raid_of_the_champions07_motorosok_2018

A motorosoknál ifjabb Dallos Andor teljesített legjobban pénteken, az előnye a szlovák Roman Siska előtt

29 másodperc. A harmadik helyen jelenleg Holonics Sándor áll, neki már 1 perc 39 másodperc a lemaradása, míg utána újabb 8 másodperccel Horváth Laller Lajos, majd ötödikként a bajnoki összetettet vezető Kárpáti Péter következik, utóbbinak már 2 perc 8 másodperc a hátránya az élen állóhoz képest.

 

A quadosok között a cseh Viktor Chytka áll az élen, míg a második helyen 52 másodperces hátránnyal az első versenyét teljesítő Gombás Attila követi őt. Harmadikként Németh Gábor fejezte be a pénteki napot, akinek már 1 perc 2 másodperc a hátránya, míg negyedikként egy szlovák hölgy, Sandra Ulrichová várja a folytatást, neki már 1 perc 46 másodperc a hátránya.

Fotó: Raid of the Champions Kommunikáció (Tenk László)