Nagy Mihály bronzérmes, Veréb vigaszágas az Eb-n!

Újabb éremmel bővült a magyar csapat.

A magyar szövetség szombat esti tájékoztatása szerint a kaszpijszki Európa-bajnokság szombati versenynapján kezdő szabadfogású birkózóink közül Molnár József (61 kg) kikapott a vb- és Eb-2. bolgár Dubovtól, Gulyás Zsombor (74) a román Minzalától, a vb- és Eb-3. Veréb István (86) pedig a junior világbajnok orosz Najfonovtól. Mivel csak utóbbi jutott be a döntőbe, Molnár és Gulyás kiesett, Veréb viszont vasárnap délelőtt a vigaszágon folytathatja a lengyel Baranowskival.

Este egy magyar, Nagy Mihály volt érintett a helyosztókon, a 79 kilósok egyik bronzmérkőzésén. A Sziget SC versenyzője a moldovai Burca ellen ugyan intéssel hátrányba került, de a második menetben beindult, nagyszerű négy- és kétpontos akciókkal egészen 8-1-ig hatolva nyert. Így az U23-as korosztály után immár a felnőttek között is Európa-bajnoki bronzérmesnek mondhatja magát, nem csoda, ha a meccs után hátra szaltóval ünnepelt.

Nagy Mihály medálja egyben azt is jelenti, hogy a magyar válogatott minden szakágban (kötött- és szabadfogás, valamint nők) szerzett érmet a kaszpijszki kontinensviadalon!

fotó: Magyar Birkózó Szövetség