Nagy Viktor és Vámos Márton is 2017 legjobb vízilabdázói között

Két magyar, Nagy Viktor és Vámos Márton is bekerült a Total Waterpolo nevű internetes honlap első alkalommal kiírt szavazásán a 2016–2017-es szezon legjobb férfi vízilabdázói közé.

A szavazáson 13 ismert szakember és nyolc vízilabdás szerkesztőség vett részt. Magyarországot Märcz Tamás szövetségi kapitány, Cseh Sándor, a Bajnokok Ligája-győztes, magyar bajnok Szolnoki Dózsa-Közgép vezetőedzője, valamint a vlv.hu szakportál képviselte.

A szezon legjobbja a Pro Recco olimpiai, világ- és Európa-bajnok kiválósága Sandro Suknó lett. A Pro Recco horvát kiválósága, a 27 esztendős Sandro Sukno 83 ponttal nyerte meg a voksolást, megelőzve a Szolnokot erősítő Andrija Prlainovicsot (74) és Nagy Viktort (37). A negyedik helyet a Ferencváros jobbátlövője, Vámos Márton (29) szerezte meg. Varga Dénes a 9., Manhercz Krisztián a 16. lett.

A legjobb öt játékos: 1. Sandro Sukno (horvát, Pro Recco) 83 pont, 2. Andrija Prlainovics (szerb, Szolnok) 74, 3. Nagy Viktor (magyar, Szolnok) 37, 4. Vámos Márton (magyar, Ferencváros) 29, 5. Luka Loncar (horvát, Jug Dubrovnik) 25.

(MTI)