Nápoly ízvilága – Marco Rossi kedvenc kávéja a MOL Fresh Cornerben

Marco Rossi neve az elmúlt évek során egybeforrt a magyar labdarúgó-válogatottal. Az olasz mester 2018 óta vezeti a hazai gárdát, de már több mint tizenegy éve él Magyarországon, mivel korábban a Budapest Honvéd FC csapatát irányította. A válogatott kapitányának sok szerelme van: rajong a feleségéért és a fociért, naponta 5-6 csésze kávét fogyaszt, és kifejezetten édesszájú. Három + egy dolog, amit nem tudtál azolaszszakemberről.

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányáról, Marco Rossiról kiderült: olykor napi hat-hét csésze kávét is megiszik egy nap – hangzott el a MOL Campus földszinti kávézójában szerdán. Április elejétől bárki megkóstolhatja az olasz szakember kedvencét a MOL Fresh Corner hálózatában elérhető kávézókban. A rendelés feladása után a Mogyorós Praliné Cappuccino érkezik majd (ajándék étcsokoládéval), amely kifejezetten a magyar kapitány által kedvelt ízvilágot tükrözi: a kávéfajta, a szirup és még a csokoládé is az olasz szakember saját választása.

A sajtóeseményen elmondta, hogy a kávézás nála egy szertartás, mint ahogy az olaszok többségének is. Hozzátette: a reggelit ő is kapucsínóval indítja és egy kakaós csigával (magyarul mondta az olasz szakember), hogy aztán a nap hátralévő részében legurítson még néhány feketét.

„Olasz vagyok, a kávézás nálam alap. Nápoly külvárosában van a házunk, ha odahaza vagyok, gyakran fogom magam és bemegyek a belvárosba, ahol különleges kávézókat találni. Az általam most megálmodott mogyoróra hajazó kávékülönlegességben ezt az ízvilágot kerestem.”

– mondta Marco Rossi.

Nápoly ízvilága 

Az olasz szakember elmondta, hogy hazájában kávékultúrán belül is vannak eltérések, így például Nápoly egy külön szigetnek számít. „A MOL felkérése után azért is választottam a mogyorós ízvilágot, mert amikor Nápolyban járok, én is mindig ezt keresem az ottani kávézókban.

Az olasz szakember szerint alapvetően jótékony hatása van a meccs előtt a csésze kávézás, ugyanakkor figyelni kell a mértékek betartására. A sikeres Eb-selejtező mérkőzésről elmondta, hogy az elismerés elsősorban a játékosok és a stábtagok érdeme, jövő héttől már a Montenegró elleni idegenbeli meccs jár a fejükben.

Kiderül, hogy mi dobogtatja meg Rossi szívét, és íme a mester különleges szokásairól – derült ki a MOL közleményéből.

1. Mindenki számára jól látható bármilyen képen, ami a mesterről készült, hogy Rossi rajongója az ékszereknek. A sok karkötője mellett viszont feltűnik egy trikolór gyűrű piros, fehér, zöld színekben. Rossi és nagyon kedves jóbarátja – aki szintén vérbeli olasz, és Budapesten van étterme – ezt a gyűrűt közösen csináltatták a születésnapjukra, amiben az olasz zászló apró, színes kövekből van kirakva, Rossi pedig azért is szereti, mert csak nézőpont kérdése, hogy ki melyik náció zászlóját véli felfedezni benne: magyar, avagy olasz. A sok karkötő mellett pedig kitűnik egy a többi közül: a 2020-as EB után a magyar válogatott stábja lepte meg Rossit egy ezüst karkötővel, melybe a „Ria, Ria, Hungaria” feliratot gravírozták.

2. Olaszország messze földön híres gasztronómiájáról, de nem csak a pizzák vagy az ízletes tésztakülönlegességek miatt: világszerte rajongunk az igazi olasz kávéért. Ezzel Rossi sincs másként: vérbeli olaszként ő is az itáliai kávékultúra nagy rajongója, és napi 5-6 csészével is fogyaszt a „fekete nedűből”. Reggel cappuccinoval indít, utána pedig szigorúan csak espressot iszik, ízesítés nélkül. És hogy issza a cappuccinot? Mostantól bárki kipróbálhatja, hiszen április elsejétől a MOL Fresh Corner hálózatában elérhető a mester receptje alapján készült kávé: egy gazdag, krémes cappuccino, pralinésziruppal és ajándék Lindt Nuxor étcsokoládéval. A szezonális ajánlat különlegessége, hogy minden Rossi elképzelése alapján készült: a kávéfajta, a szirup és még a csokoládé is az olasz szakember saját választása.

3. ki járt már a válogatott meccsein, és esetleg jóval a mérkőzés kezdete előtt érkezett, feltűnhetett neki egy érdekesség, mégpedig a pályabejárás kapcsán: igen, Rossit sosem láthatjuk a meccs előtt a pályán, így volt ez a március 27-i EB selejtező mérkőzésen is. Ez egy olyan különleges szokás nála, amit már-már babonának hívhatnánk – talán ez is lehet a kapitány egyik titka a sikerhez vezető úton – de amíg olyan gyönyörű eredményeket hoz, mint a bolgárok elleni háromgólos győzelem, bármit elnéznénk neki.

4. A Mester igen édesszájú, egyik kedvenc csokija az ismert svájci bonboncsokoládé piros változata, ám ritkán fogyaszt cukros ételeket. Sokkal nagyobb rajongója viszont a magyar konyhának, a töltött káposztáért pedig egyenesen odavan. A híres magyar gyomorkeserűt pedig annyira megszerette, hogy ha választania kell, az olasz helyett is ezt issza.

fotók: Róth Tamás