Négy döntőben lesz magyar induló a szombathelyi vk-n

Négy döntőben lesz magyar induló a tornászok Szombathelyen zajló világkupa-versenyén.

A magyar szövetség beszámolója szerint a pénteki selejtezők során a férfiak közül senkinek nem sikerült a kvalifikáció, de Kállai Zoltán a szakmai vezetők döntése alapján, a házigazda kvótáját kihasználva bekerült a lólengés fináléjába, amely így kilenc fősre bővült.
Így még nem kerültem döntőbe, de ha lehet, azért nyilván a másik utat választanám, hogy hibátlan gyakorlattal jussak tovább. Ez a bizalom jele, nagyon hálás vagyok a magyar vezetőknek és a szakmai stábnak” – nyilatkozott Kállai. Hozzátette, ha a pénteki rontását ki tudná javítani, akkor dobogóra állhatna az Aréna Savariában.

A nőknél Kovács Zsófia az első helyen jutott a felemáskorlát fináléjába, gerendán pedig csak a szer olimpiai és Európa-bajnoka, a román Catalina Ponor tudta megelőzni, így ott is döntős. Dévai Boglárka másodikként lépett tovább az ugrás selejtezőjéből, megelőzve többek között a szer egyik legjobbját, a világ- és Európa-bajnok üzbég Okszana Csuszovityinát.

A selejtezőben Boncsér Krisztián (talaj), Dudás Norbert (gyűrű, korlát), Kardos Botond (talaj, gyűrű, korlát, nyújtó), Vecsernyés Dávid (nyújtó), Selemczi Bánk (lólengés), Al-Salty Dália (felemáskorlát, gerenda), és Tömböl Boglárka (ugrás, talaj) is szerepelt, de ők nem jutottak tovább. Versenyen kívül indult Vida Kornél (talaj, korlát) és Kiss Balázs (lólengés, nyújtó).

Szombaton és vasárnap is 15 órakor kezdődnek a szerenkénti döntők, az első napon a férfi talaj, a lólengés és a gyűrű, valamint a női ugrás és a felemáskorlát érmeinek sorsa dől el. A második napon a férfiaknál az ugrás, a korlát és a nyújtó, a nőknél a gerenda és a talaj fináléjára kerül sor.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?