Négy gól született a derbin

Az Újpest hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Ferencvárossal a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának vasárnapi rangadóján.

Vérbeli derbi-hangulat jellemezte a két csapat 221. bajnoki mérkőzését: az újpesti kemény mag már a Himnusz alatt felrobbantott néhány hanggránátot és füstbombát. Ráadásul továbbra sem csitultak el a hazaiaknál a címerváltás körüli viharok, hiszen az újpesti szurkolók egységesen a régi logóval ellátott pólóban drukkoltak a kapu mögötti lelátón, a mezük hátoldalán pedig a „Belga, Gyarmati takarodjatok Újpestről!” felirattal üzentek Roderick Duchatelet tulajdonosnak és Gyarmati Eszter ügyvezetőnek.

Feledhető első 20 perc után Varga Roland a vendégeknek szerezhetett volna gólt, de ziccerben hibázott. Pár percre rá egy ferencvárosi védelmi hibát követően a Diósgyőrből érkezett Novothny Soma fejesével az Újpest jutott előnyhöz. Magasabb fokozatba kapcsolt a Ferencváros, és a kapu előtt pattogó labdát végül Priskin vágta az hazaiak kapujába. A zöld-fehérek a vezetést is megszerezhették volna, ám Windecker a kapun torkában mentette Rui Pedro lövését.

Az 51. percben rövid időre félbeszakadt a játék, mert az újpesti kemény mag hanggránátokat robbantott Dibusz kapuja mögött, ahol a füstöt „vágni” lehetett. Nem sokkal később újabb védelmi baki jött a vendégeknél, amit ezúttal Nagy Dániel váltott gólra, sőt, ha nem véd többször is bravúrral Dibusz, tovább nőhetett volna az újpestiek előnye. Cserékkel próbálta felrázni csapatát Thomas Doll, a ferencvárosiaknak végül a legvégén sikerült döntetlenre menteniük az összecsapást.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Újpest-Ferencváros 2-2 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 6567 néző, v: Iványi.

Újpest: Pajovic – Balázs B., Litauszki, Bojovic, Mohl – Windecker, Sankovic – Nwobodo (Simon, 64.), Nagy D. (Zsótér, 64.), Pauljevic – Novothny (Tischler, 81.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Batik, Koch (Lovrencsics B., 76.), Sternberg – Gera (Otigba a szünetben), Gorriarán – Varga R., Rui Pedro, Moutari – Priskin (Böde, 76.)

gólszerző: Novothny (27.), Nagy D. (62.) illetve Priskin (36.), Varga R. (90.)
sárga lap: Nwobodo (39.), Balázs B. (69.), Litauszki (78.), Windecker (84.) illetve Batik (8.), Gorriarán (78.)

(MTI)

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Vélemény, hozzászólás?