Négy kulcsemberével hosszabbított a Videoton

Juhász Roland, Marko Scsepovics, Loic Nego és Kovácsik Ádám is új kontraktust írt alá.

A Videoton FC hivatalos honlapjának vasárnap tájékoztatása szerint a fehérvári klub négy játékossal hosszabbított szerződést!

Juhász Roland 2013 tele óta erősíti a Vidit – előbb kölcsönbe érkezett, a nyártól pedig végleg klubunkhoz került a játékjoga. Eddig 124 bajnokin lépett pályára, melyeken 15 gólt szerzett. Együttesünkkel bajnok, háromszoros ezüstérmes, Magyar Kupa-döntős és kétszeres Ligakupa-döntős lett.

Marko Scsepovics 2016-ban a görög Olympiakosz együtteséből igazolt a Vidihez és már 39 bajnokin kapott lehetőséget, amelyek során 22 gólt szerzett – hat év után ő volt az első, aki az NB I-ben mesterhármast ért el színeinkben.

Kovácsik Ádám 2015-ben igazolt Székesfehérvárra és az első idényében Braniszlav Danilovics mögött 7 mérkőzésen jutott szóhoz, az előző és a jelenlegi szezonban pedig az összes bajnokit végigjátszotta, összesen 59-nél jár.

Loic Nego 2015 nyarának átigazolási hajrájában szerződött klubunkhoz és azóta az egyik legstabilabb pontnak számít: már 76 bajnokin öltötte magára csapatunk szerelését és 11-szer talált be.

Örülünk annak, hogy Juhász Roland érez magában annyi erőt és motivációt, hogy folytassa a pályafutását. A pályán is látjuk a szerepét hétről-hétre, a teljesítményével is rászolgált a hosszabbításra. Pályán kívül is igazi kapitány, örömteli, hogy sikerült gyorsan megállapodni a folytatásról. Ilyen kaliberű játékosnál, aki ilyen pályafutással büszkélkedhet, általában az dönti el, hogy meddig tud jól teljesíteni, hogy meddig találja meg a saját motivációját. Rolandnál nincs ezzel probléma. Biztos vagyok benne, hogy nem levezetésnek szánja a következő szezont sem, hanem címeket szeretne nyerni a csapattal. Marko Scsepovics egészen kiváló gól/perc és pont/perc mutatóval rendelkezik a bajnokságban és a nemzetközi kupában is, szeretik a csapattársak és úgy gondolom, hogy a szurkolók is befogadták, így örülünk annak, hogy hosszú távon is itt képzeli el a karrierjét. Igazi góllövő csatár, bízom benne, hogy tavasszal a gólkirályi címre tör majd. Loic Nego hosszú ideje bizonyítja, hogy a bajnokság egyik legjobb légiósa. Nem csak a posztján, hanem az összes játékost figyelembe véve. Ugyan eredetileg jobbhátvéd, de szinte minden edző használta a középpályán is, ahol szintén kiemelkedő teljesítményre képes, valamint fontos gólokat is szerez. Folyamatos iránta az érdeklődés, de a tárgyalások során végig bizonyította lojalitását a Vidi iránt, nem fordult meg a fejében az, hogy visszaéljen a helyzettel és nyáron szabadon távozzon. Kovácsik Ádám folyamatos fejlődést mutatott az elmúlt időszakban. Az NB I egyik legjobb kapusáról beszélünk, ezt bizonyítja a válogatott bemutatkozása is. A klub értékeli a pályán mutatott teljesítményét és a pályán kívül mutatott hozzáállását, így bár az ő szerződése nem járt volna a nyáron, mégis hosszabbításban állapodtunk meg” – nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.

Tavaly ilyenkor azt mondtam, hogy lehet, hogy az utolsó szezonom lesz a mostani, viszont Marko Nikolics érkeztével – akivel nagyon megtaláltam a közös hangot – úgy néz ki, ez változik, ami miatt nagyon boldog vagyok. Remekül érzem magam a bőrömben, és nem szeretném még abbahagyni a futballt, mert érzek még annyit magamban, hogy a következő szezonban is hasznára lehetek a csapatnak. Külön motiváció, hogy a jövőre elkészülő új Sóstói Stadionban is szeretnék pályára lépni. Februárban lesz 5 éve, hogy a Vidibe igazoltam, szóval folytatom azt a tendenciát, hogy sok időt töltök el játékosként egy csapatban. Nagy öröm számomra, hogy a vezetőség is bízik bennem, és remélem, a szurkolók is örömmel fogadják a hírt a szerződésem meghosszabbításáról. Nyáron 35 éves leszek ugyan, de fizikálisan és mentálisan is erősnek érzem magam” – fogalmazott Juhász Roland.

Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy új szerződést írhattam alá a Vidivel! Remekül érzem magam Magyarországon és Székesfehérváron. Remélem, még nagyon sok gólt láthatnak tőlem a szurkolók a jövőben! Szeretnénk tavasszal megnyerni a bajnokságot, nyáron pedig legalább még egy körrel továbbmenni a nemzetközi porondon, ami ugye már csoportkört jelentene” – mondta Marko Scsepovics.

Örülök a szerződés hosszabbításnak, mert ez egyfajta pozitív visszajelzés a klub vezetősége részéről. A jövőben is igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani a kapuban, és bebizonyítani azt, hogy rászolgáltam a vezetők bizalmára. Nagyon szeretem az itteni közeget, a klubot, a szurkolókat és a csapattársakat, éppen ezért legnagyobb vágyam az, hogy még hosszú éveken keresztül velem kezdődjön a Vidi összeállítása” – emelte ki Kovácsik Ádám. 

Szeretnék köszönetet mondani a Vidi szakmai stábjának, külön kiemelve Kovács Zoltán sportigazgatót, és Marko Nikolics vezetőedzőt. Nagyon boldog vagyok, hogy a jövőben is a Vidi-család tagja lehetek. Jár a köszönet természetesen a szurkolóknak is, akik mindig, minden körülmények között a csapat mögött állnak. Remekül érzem magam a Videotonban, amely számomra tényleg olyan, mint egy nagy család, éppen ezért nagy öröm számomra a szerződéshosszabbítás. A tervem az, hogy a következő időszakban minél több címet nyerjünk a Vidivel, és most már ne csak kopogtassunk Európa ajtaján, hanem lépjünk is azon be. Nyáron karnyújtásnyira voltunk attól, hogy bekerüljünk a csoportkörbe, hiszem azt, hogy jövő nyáron már sikerül kiharcolnunk azt, hogy valamelyik európai kupasorozat csoportkörébe bejussunk” – mondta Loic Nego.

fotó: vidi.hu