Négy magyar duó a főtáblán párosban

Négy magyar vagy részben magyar duó szerepelhet a 16-os főtáblán a BOK Sportcsarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen.

Póta Georgina és svéd játékostársa, Matilda Ekholm – a tavalyi, budapesti WT-viadal ezüstérmesei -, valamint Madarász Dóra és Pergel Szandra, a férfiaknál pedig Ecseki Nándor és Szudi Ádám alanyi jogon főtáblás, hozzájuk egy kettős csatlakozott a szerdán lebonyolított selejtezőből.

A hazai próbálkozók közül Szita Márton és a dán Tobias Rasmussen jutott a legtovább, két győzelemmel bekerültek az elitmezőnybe.

Ambrus Krisztina és a román Irina Ciobanu egy siker után kikapott, s Majoros Bencének, valamint dán párjának, Anders Lindnek is csak részben jött össze a bravúr. Előbb ugyanis nagy csatában megvertek egy tajvani kettőst, a folytatásban azonban alulmaradtak a fehérorosz Pavel Platonov, Vlagyimir Szamszonov duóval szemben, így ők nem jutottak fel a főtáblára, melynek küzdelmei csütörtökön kezdődnek.

A többi magyar páros már a kvalifikáció első körében kikapott.

A budapesti verseny összdíjazása 150 ezer dollár. A tornára 53 ország több mint 400 játékosa, köztük 23 magyar nevezett.

A további program:

csütörtök:
főtáblás mérkőzések 10.00

péntek:
nyolcad-, negyed- és elődöntők 14.00

szombat:
negyed- és elődöntők 10.00

vasárnap:
döntők 15.00

(MTI)