Négy magyar kiemelt az U23-as Judo Európa-bajnokságon

Csütörtök délután elegáns környezetben, a győri városháza dísztermében tartották meg a sorsolást a pénteken rajtoló U23-as Judo Európa-bajnokságra.

A Magyar Judo Szövetség csütörtöki közlése szerint elsőként Dr. Tóth László köszöntötte a vendégeket, kiemelte, hogy Győr nagyon fontos helyszíne a magyar sportnak, de a nemzetközi sportéletnek. „Sokan találkozhattak a Győrből érkező hírekkel 2017-ben, amikor itt rendezték meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, de a város a magyar judosport számára is fontos események helyszíne volt, hiszen itt rendeztük meg 2002-ben az első ifjúsági Európa-bajnokságot, néhány éve serdülő Európa-kupát, tavaly óta pedig ifjúsági Európa-kupát is rendeznek Győrben.

U23as_Judo_Eb_sorsolas02_Dr_Toth_Laszlo_2018

Szergej Szolovejcsik, az Európai Judo Szövetség elnöke is jókívánságait fejezte ki minden résztvevő és a szervezők számára is, tréfásan hozzátéve: ez a gyönyörű történelmi város azért is fontos a judo számára, mert barátja, Dr. Tóth László judós pályafutása is a Rába parti városban kezdődött.

U23as_Judo_Eb_sorsolas03_Szergej_Szolovejcsik_2018

Az idei U23-as Európa-bajnokságra végül 37 ország 297 judósa érkezett, a sorsolásnál a mieink közül az U23-as Eb ezüst- és bronzérmes, junior Európa-bajnok Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE) és a junior Európa-bajnok Szigetvári Mercédesz (+78 kg, Mogyi-Bajai JC) első, a kétszeres U23-as Európa-bajnok Gercsák Szabina (70 kg, DVTK-Miskolci JC) második, az ifjúsági Eb-bronzérmes Kárpáti Emese (+78 kg, KSI SE) pedig harmadik kiemelt volt a sorsolásnál – őket név szerint kiemelve jelölte meg célként két érem megszerzését Toncs Péter női szövetségi kapitány.

Az U23-as Európa-bajnokság sorsolása súlycsoportonként:KLIKK IDE!

A sorsolást követően egy fontos megemlékezésre is sor került, Dr. Tóth László kollégáinak társaságában felkereste Vági Miklós sírját, a győri származású, olimpián, világ- és Európa-bajnokságokon is bíráskodó kitűnő sportember nagyon sokat tett a magyar judosport fejlődéséért, a győri serdülő Európa-kupa viadalt minden évben az ő emlékére rendezik meg.

U23as_Judo_Eb_sorsolas04_2018

Az Európa-bajnokságnak a győri Audi Aréna ad otthont, a küzdelmek pénteken, szombaton és vasárnap is délelőtt 11 órakor kezdődnek, az érmes mérkőzéseket az első két versenynapon 16 órától rendezik meg, a zárónapon pedig 15 órakor kezdődik a délutáni program.

Fotó: MJSZ, Horváth György