Negyeddöntőbe jutott a Hajós-Stréli páros az ifjúsági olimpián!

Küzdelmes meccsen győzte le thaiföldi ellenfelét a Hajós Artúr, Stréli Bence páros a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpián, így parádés eredményt elérve negyeddöntőbe jutott!

A nyolcba kerülés már az álom kategória – jegyezte meg a hónap első napján, kevéssel az Argentínába utazás előtt Buday Balázs, a Hajós Artúr, Stréli Bence strandröplabdapáros edzője. A felnőttek között magyar bajnok fiatalok azonban mertek álmodni, és képesek az álmokért dolgozni, ennek köszönhetően hibátlan teljesítménnyel, a csoportjukat megnyerve jutottak a 16 közé a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián.  A jó eredménynek hála benne volt a pakliban, hogy papíron gyengébb ellenfelet kapnak, így érkezett a nyolcaddöntőben a thaiföldi Narathon Phichakon, Thanan Phanupong thaiföldi egység. A rivális két vereséggel zárta a csoportkört, igaz, a 16 közé kerülésért erős lengyel duót győzött le, azaz jelezték, nem adják majd olcsón a bőrüket – derült ki a hétfői közleményből.

A Hajós Artúr, Stréli Bence páros ismét „hajnalban”, helyi idő szerint reggel 9-kor lépett pályára. Kiélezett csatában 21:19-re nyerte meg az első játszmát, ám a második simán, 21:13-ra elúszott. A srácok a nyáron többször is említették, őket nem zavarja meg az elveszített szett, hiszen tudják, az nevet, aki a végén nevet. Ezúttal is megőrizték higgadtságukat, a mindent eldöntő felvonást 15:9-cel húzták be, így összesen 42 perc alatt 2:1-re (19, –13, 9) nyertek, és bejutottak a legjobb nyolc közé!

Akárhogyan is alakul a folytatás, már most nagyszerű eredményt ért el a páros, amely nem lehet ötödik helyezettnél rosszabb. A negyeddöntőt magyar idő szerint hétfőn délután 3-tól játsszák, ellenfelük vagy az U19-es világbajnok Dmitrij Veretjuk, Denisz Szekunov párost hatalmas meccsen búcsúztató a kubai Miguel Angel Ayon Picayo, Jorge Luis Alayo Moliner kettős lesz.