Nehéz helyzetben a DVTK: Kisvárdán is kikaptak

A Diósgyőr 1-0-ra kikapott a Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén, s így az utolsó helyen áll a tabellán.

Az első félidő nagy részében mezőnyjátékot láthatott a közönség. A hazaiak birtokolták többet a labdát, s támadásban is ők voltak veszélyesebbek, két nagy helyzetük is adódott, de előbb Viana ziccerben a kapu mellé pörgetett, majd Danilovic hárított Sassá lövése után. A Diósgyőr alig jutott el ellenfele kapujáig – írta az MTI.

A szünet után óriási nyomás alá helyezte a vendégek kapuját a Kisvárda, és a sokadik lehetőségét kihasználva, negyedóra elteltével meg is szerezte a vezetést. Ezt követően visszaálltak a házigazdák, nagyobb területhez jutott a DVTK, de nem tudott élni vele, sőt, egy nagy védelmi hiba miatt majdnem kétgólos hátrányba került, a kapufa azonban kisegítette. A hajrában mindent elkövetett az egyenlítésért a Diósgyőr, kétszer is kapufát rúgott, de a gól nem jött össze.

A várdaiak saját közönségük előtt először gyűjtötték be a három pontot ebben az idényben, a DVTK pedig harmadik idegenbeli meccsén a harmadik vereségét szenvedte el.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)
Várkerti Stadion, 1723 néző, v.: Bogár

Kisvárda: Dombó – Melnyik, Datkovic, Rubus, Hej – Lucas, Simovic (Karaszjuk, 91.) – Navratil (Cukalasz, 80.), Bumba, Sassá (Kovácsréti, 84.) – Viana (Horváth Z., 80.)

Diósgyőr: Danilovic – Szűcs K., Karan, Hegedűs – Sesztakov (Hasani, 75.), Márkvárt, Max, Polgár K. – Ivanovski (Makrai, 87.), Grozav (Rui Pedro, 67.), Drazic

gólszerző: Sassá (61.)
sárga lap: Hej (42.), illetve Szűcs (65.)