Nem jutott tovább a magyar válogatott a curling vegyes csapat vb-n

Vereséggel fejezte be szereplését a kanadai Kelownában zajló vegyes csapat világbajnokságon a magyar válogatott.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Miklai János – Miklai Henrietta – Palancsa Zoltán – Palancsa Dorottya összeállítású csapat a csoportkört egyetlen vereséggel záró – Ingvild Skaga vezette – Norvégiától szenvedett vereséget. A 8-1-el záruló találkozó után a csapat skipje, Palancsa Zoltán az alábbiak szerint értékelt saját Facebook oldalán:

magyar_valogatott_vegyes_csapatok_vb01_2018

“A számunkra már tét nélküli utolsó meccsen simán kikaptunk a borzasztóan motivált norvégoktól, így végül is ők végeztek a csoport élén. Második helyen a hazai válogatott jutott tovább, míg harmadikként a remekül hajrázó szlovének folytathatják a legjobb 12 között! A körbeveréseknek köszönhetően mi a hatodik helyen zártunk 3/4-es győzelem-vereség aránnyal. Utólag visszagondolva elegendő lett volna a szlovákok elleni meccset hozni a továbbjutásért – de akkor ez nem sikerült – az a fránya 8-as kő… A csapatra büszke vagyok, rajtam kívül mindenki teljesítményével elégedett vagyok, köszönöm a minket edzőként elkísérő Peti és Callum segítségét!”

D-csoport, 7. forduló
1 2 3 4 5 6 7 8 Végeredmény
  Norvégia  Hammer (Last Stone First End) 2 1 0 2 2 1 X X 8
 Magyarország 0 0 1 0 0 0 X X 1

A csoportkör záró napjának (csütörtök) eredményei a D-csoportban: Kanada- Szlovákia 10-1, Szlovénia – Japán 8-7, Ausztria – Új-Zéland 6-5, Szlovénia – Szlovákia 9-6. A magyar válogatott számára ezzel véget ért a világbajnokság, amely a csoportkör után a 12 továbbjutó csapat részvételével az egyenes kieséses szakasszal folytatódik. Az A-csoportból a mezőnyben egyedüliként veretlen (nem mellesleg, címvédő) skót, illetve az Andrea Schöpp vezette német, valamint a török, a B-ből a az orosz-dán-svájci hármas, a C-ből pedig Spanyolország, Csehország és Svédország folytathatja a vegyes csapat világbajnokságot.

A nyolcaddöntők pénteki párosításai: Csehország – Svájc, Szlovénia – Kanada, Svédország – Németország, Dánia – Törökország. A csoportok győztesei, így Skócia, Oroszország, Spanyolország és Norvégia már automatikusan a negyeddöntőben folytathatják a világbajnokság péntek esti programjában. A finálét vasárnap rendezik Kelownában.

A D-csoport végeredménye:
M GY V
1  Norvégia 7 6 1 Q
2  Kanada 7 6 1 Q
3  Szlovénia
7 4 3 Q
4  Szlovákia 7 4 3
5  Japán 7 3 4
6  Magyarország 7 3 4
7  Ausztria 7 1 6
8  Új-Zéland 7 1 6

fotó: WCF – World Curling Federation