Nem kezdődött jól a magyaroknak a cselgáncs Eb

Magyar szempontból nem kezdődött jól a minszki Európa Játékok cselgáncstornája, amely az idei Európa-bajnokság is egyben, mivel a program korai szakaszában érdekeltek közül egyedül Szabó Katinka győzött, Pupp Réka és Szabó Csaba kikapott és kiesett.

Az MTI helyszíni beszámolója szerint a Csizsovka Arénánál fesztiválhangulat fogadta a látogatókat, táncosok, dobosok igyekeztek mindent megtenni azért, hogy jó hangulatban lépjenek be az arénába az érdeklődők.

A magyarok hangulata sem lehetett rossz a rajt előtt, a nap első magyar meccse pedig csak javított ezen. Az 52 kilogrammban szereplő Szabó Katinka az esélyeknek megfelelően ugyanis győzelemmel hagyta el a tatamit a norvég Madelene Rubinstein elleni meccse után. A BHSE 24 éves dzsúdósa értékelhető akciót nem mutatott be, ám ellenfele sem, aki ellenben kevesebb mint három perc alatt három intést gyűjtött össze szabálytalanságaival, a harmadik pedig a magyar ippongyőzelmét jelentette.

Szabó a nyolc közé jutásért a lengyel Agata Perenccel mérkőzik majd.

A folytatás már közel sem sikerült ennyire jól. Előbb Szabó Csaba (60 kg) kapott ki a cseh David Pulkrabektől, miután riválisa egy szép wazaari értékű dobást mutatott be rajta az arany pontért zajló hosszabbításban.

Később a szintén 52 kilogrammban érdekelt Pupp Réka maratoni hosszúságú összecsapáson kapott ki intések miatt leléptetéssel a svájci Febianne Kochertől. Ez utóbbi találkozón sem volt akciópont, s a négyperces alapidő után közel négy percig tartott a ráadás is, amelyet a mérkőzésvezetők is megakasztottak 5-6 percig tartó tanakodásukkal.

A szombati versenynapon lép még tatamira Csernoviczki Éva (48 kg), Karakas Hedvig (56 kg) és Gorjanácz Zsolt (66 kg).