Nem sikerült kiharcolni a történelmi vb-részvételt a női curlingcsapatnak

A magyar női curlingválogatottnak nem sikerült kiharcolnia a sporttörténelmi világbajnoki szereplés jogát, mivel a részvételről döntő mérkőzésen 8-1-re kikapott Finnország csapatától az új-zélandi Nasebyben rendezett kvalifikációs tornán.

A magyarok harmadikként zárták az alapszakaszt, így egyetlen esélyük volt az indulási jog megszerzésére. A döntőben Kína 4-3-ra legyőzte az addig veretlen északi együttest, amely így a magyarok ellen próbálkozhatott újra a vb-részvételért.

Amíg kedden az alapszakasz utolsó fordulójában nagy csatát hozott a két négyes mérkőzése, addig szerdán nem volt egy súlycsoportban a két gárda. Egy nappal korábban úgy nyertek 6-4-re a finnek, hogy a nyolcadik játékrész után még döntetlen volt az állás, ezúttal viszont addigra 8-1-es előnyt építettek, így az utolsó két endet már le sem játszották a felek. A Rókusfalvy Orsolya, Sándor Nikolett, Miklai Henrietta, Palancsa Dorottya összeállítású csapat a nyolc endből, csak az ötödiket tudta 1-0-ra megnyerni, a többit mind elvesztette.

A sportág történetében Magyarország még sem a férfi, sem a női vb-re nem jutott ki. A női vb-t 13 csapat részvételével március 16. és 24. között rendezik a dániai Silkeborgban.

(MTI)