Németh Gábor a magyar bajnok footgolfban

A Footgolf Országos Bajnokság utolsó fordulóját, a Synlab Footgolf Versenyt Czirbus Tamás nyerte a Kisorosziban található Magyar Golf Club Albert pályáján. A nyolc forduló során Németh Gábor gyűjtötte a legtöbb pontot és írta be magát a footgolf hazai történelemkönyvébe, mint a 2017-es FOB bajnoka.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint tökéletes időjárási körülmények és kiváló állapotú pálya fogadta a FOB zárófordulójának közel száz indulóját. A junior és újonc kategória első helyei már korábban eldőltek, a továbbiakban azonban rengeteg kérdőjel volt még.

Nemeth_Gabor02_Footgolf_sportmenu

Az utolsó kör előtt még vezető Bacskai Bence (Hole Hunters) paron (a kijelölt rúgásszámnak megfelelően) zárta a versenyt, így viszont a Czirbus Tamás (-5, BFGT) mögött második helyen végző Németh Gábor (-3, FTC Footgolf) megelőzte Bencét és az abszolút bajnoki és a felnőtt férfi kategória első díját is elhódította.

A negyven év felettiek vasárnapi legjobbja Czirbus Tamás volt, a FOB kategóriagyőztese azonban az abszolút elsőségért is sokáig versenyben lévő Balogh Tibor (Royal) lett.

Az ötven év felettieknél Kocsis Sándor (BFGT) és Tóth György (Milan) között dőlt el a bajnoki cím, előbbi két rúgással bizonyult jobbnak Tóthnál, ami elég volt, hogy megőrizze az első pozíciót.

Nemeth_Gabor03_Footgolf_sportmenu

A hölgyeknél Major Ilona (FTC Footgolf) harmadik szezonbeli elsőségét aratta vasárnap, mivel azonban két fordulót is kihagyott, végül a dobogóról is lecsúszott a címvédő. Pusztai Panni (Hole Hunters) lett a második, és mivel a listavezető Nagy Nikit (FTC Footgolf) négy helyezéssel is megelőzte, végül ő lett 2017 bajnoknője – érdekesség, hogy Panni nem nyert fordulót, viszont kiegyensúlyozottan szerepelt, csak egyszer szorult le a dobogóról.

Kókai Bence már korábban bebiztosította a bajnoki címét a junioroknál, a nyolcadik fordulót abszolútban a 20.(!) helyen záró Royal-tehetség egész szezonban nem talált legyőzőre az ifjúsági kategóriában.

Az újoncaranyát szintén már korábban bezsebelő Mayer Zoltán (FTC Footgolf) a nyolcadik forduló során ötödik elsőségét ünnepelhette.

A csapatverseny nagy kérdése az volt, az FTC, a BFGT, a Royal, az EMFGSE, a Hole Hunters és az Outsiders mellett melyik két csapat kvalifikálja magát a nyolcfős csapatfinálére. Végül a Nimród és a Milan hajrázott a legjobban, a TSC Hole For One kevéssel, de lecsúszott a döntőről.

EREDMÉNYEK

FOB VÉGEREDMÉNY

fotó: Magyar Footgolf Szövetség