Nikolics igent mondana, ha az új szövetségi kapitány visszahívná a válogatottba

Igent mondana, ha az új szövetségi kapitány visszahívná a válogatottba – közölte az MTI-vel Nikolics Nemanja szerdán a chicagói főkonzulátus új épületéből adott telefoninterjújában.

A magyar labdarúgó válogatott volt focistája, aki jelenleg a Chicago Fire játékosa, az első vendége volt a chicagói magyar főkonzulátus új épületének, ahol Bencsik Zita főkonzultól szerdán átvette az új személyi igazolványát.

A labdarúgó az Egyesült Államokban jelenleg a góllövő listát vezeti és a héten – a mesterhármasa után – őt választották a hét játékosának is az MLS-ben (észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság).

Az MTI-nek telefonon elmondta: jól érzi magát az Egyesült Államokban. „Az élet megtanított arra, hogy mindenhol be kell illeszkedned, ha sikeres akarsz lenni” – fogalmazott a 30 éves sportoló. Hozzátette: viszonylag rövid időn belül otthonosan kezdte érezni magát, ebben segítségére volt, hogy mellette van a családja, két kisgyermeke is. „A hatéves kislányom már beszél angolul” – dicsekedett, hozzátéve, hogy a hároméves kisfiának még fel kell zárkóznia a nyelvtanulásban.

Nikolics Nemanja – vagy ahogyan már a chicagói szurkolók is nevezik: Niko – figyelemmel kíséri a magyarországi focivilág fejleményeit. Bernd Storck szövetségi kapitány távozását diplomatikusan kommentálta. „Én pozitív gondolkodású ember vagyok, mindenben megpróbálok valami jót találni. Igaz, a világbajnoki selejtező nem sikerült, de Bernd Storck végül is legalább az Európa Bajnokságra kijuttatta a csapatot” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogyan látja a jövőt, a gólkirály hangsúlyozta: „új korszak következik„. Fontosnak mondta, hogy olyan új szövetségi kapitánya legyen a magyar válogatottnak, aki „munkabíró és karizmatikus”. Tippet nem adott, és az eddig felmerült neveket sem kívánta kommentálni. „A játékosok dolga az, hogy játsszanak” – mondta. Arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha az „új felállásban” visszahívnák a válogatottba, habozás nélkül rávágta: „mindenféleképpen igent mondanék!„.

A múltról nem akart részletekbe bocsátkozni, de azt elmondta: lemondása a válogatottságról nehéz döntés volt, nem egyik napról a másikra született meg. „Amit a lemondó levélben írtam, az igaz” – tette hozzá. A jövőre vonatkozó terveiről az MTI-nek elmondta: próbál gólkirály lenni Amerikában. „A foci olyan sport, ahol nemigen lehet pontosan előre tervezni” – hangsúlyozta.

Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, aki jelen volt Nikolics Nemanja új igazolványának átadásakor és a telefonbeszélgetésnél is, hozzátette: Niko jelenléte máris összefogta nem csak a chicagói, de a michigani, minnesotai, indianai magyarok közösségeit is. Alakulnak a rajongói klubok.

A Regionális Diaszpóra Tanács chicagói ülésén részt vevő helyettes államtitkár arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy szerdán a főkonzulátus új épületében négy amerikai magyar tette le a magyar állampolgári esküt.

(MTI)