Norvégia jutott a curling vegyespáros elődöntőjébe

Norvégia lesz Kanada ellenfele a curling vegyespáros elődöntőjében a phjongcshangi téli olimpián, miután a rájátszásban jobbnak bizonyult Kínánál.

A selejtezőben Norvégia és Kína egyaránt négy győzelemmel és három vereséggel zárt. A hetedik, utolsó fordulóban éppen egymással játszottak vasárnap délelőtt, az ázsiai páros 9-3-ra nyert. A helyi idő szerint esti tie-breakben azonban kiegyenlített küzdelem végén az európai csapatnak sikerült visszavágnia.

A győztes duó a selejtezőben első, vb-ezüstérmes kanadaiakkal mérkőzik meg hétfőn a fináléért. A másik ágon a világbajnok svájciak az oroszokkal csapnak össze.

Eredmény (az olimpia honlapjáról):

curling, vegyespáros, tie-break:
Norvégia-Kína 9-7

A vegyespáros szabályai nagyban különböznek a csapatversenyétől. Ebben nem négy-, hanem kéttagú csapatok játszanak egymással, ráadásul nem tíz, hanem csak nyolc endből állnak a mérkőzések. Csapatonként csak öt eldobott, valamint egy-egy előre felhelyezett kővel játsszák a játékot. A dobósorrend pedig úgy néz ki, hogy az egyik játékos indítja az első és utolsó, a másik játékos pedig a középső három követ. Ezt a pozíciót játékrészenként lehetőségük van cserélni a csapatoknak.

(MTI)