Nyilasi Tibor: “Visszafiatalodtunk egy picit”

Kedden megnyílt a Fradi Múzeum legújabb időszaki kiállítása: ezúttal a 120 év gólkirályairól szól.

A klub korábbi játékosai, edzői is részt vettek a Fradi Múzeum legújabb időszaki kiállításán. A téma: a 120 év gólkirályai. A zöld-fehér egyesület május 3-án ünnepli 120. születésnapját. Az ünnepségen a klub korábbi játékosával és edzőjével, Nyilasi Tibor is részt vett.

Az eseményt követően a legendás ezüstcipőssel, Nyilasi Tiborral beszélgettünk:

Nyilasi Tibor:

Csodálatos érzés, hogy a régi edzőim, játékostársaim, barátaim, szurkolótársak itt voltak, ritkán adódik az ember életében, hogy ennyien eljönnek és eltölthettünk jó pár percet együtt, visszafiatalodtunk egy picit.

Egy játékos és egy csapat mindig akkor eredményes, ha egyfelé húznak, büszkén mondom, a pályafutásom során, bármely csapatban is játszottam, nagyon erős baráti kötődések voltak, baráti szálak fűzték egymáshoz a játékosokat, ez a győzelem és a siker alapja. Abba a szerencsés helyzetben voltam, hogy ezt átélhettem, a játékostársak pedig hozzásegítettek ahhoz, hogy minden szituációban bátran mehessek a kapu felé, rúgjam a gólokat és ezzel elérhettem a gólkirályságot. Persze arra mindig nagyon kellett vigyázni, hogy az én egyéni érdekem az nehogy felülírja a csapatét, de ez nem is volt soha a fejemben.

Hogy kiből lesz gólkirály, az egy hosszú folyamat, már a gyerekek kiválasztásánál lehet látni, ki az a játékos, aki esetleg a kapu előtt jobban feltalálja magát, kiszűrni nem lehet, csak azt, hogy kiből lehet eredményes csatár.

A mostani Fradiban itt van Varga Roli, bár most kevesebbet játszott, de nagyon gólérzékeny, mindig lehet rá számítani, itt van Böde Dani, aki vonzza a labdát a tizenhatoson belül, vagy Lanzafame, aki az igazi olasz heves temperamentummal és tudásával váratlan dolgokra képes, szóval bőven vannak gólérzékeny játékosok, hál’ Istennek.

A lelátón ülve csodálatos érzés, hogy a Fradi közösség megint összeáll, egyfelé mennek, nincs széthúzás, nem türelmetlenek, a közönség nagyon sokat segít a csapatnak és ezt a fiúk meg is köszönik a jó eredményekkel.

A teljes beszélgetés:

fotó és szöveg: Kárpáti Balázs / Sportmenü