Nyíregyházi, békési és kaposvári pedagógus lett az év testnevelő tanára

Elismerésben részesültek azok a kiemelkedő pedagógusok, akikre a legtöbb szavazat érkezett a „K&H mozdulj! az év tesitanára” program vármegyei, majd országos szavazásán. A pénzintézet és az Aktív Iskola program közös kezdeményezésének díját olyan testnevelőtanárok kapták, akik élvezetes óráikkal akár egy teljes életre is megszerettetik diákjaikkal a mindennapi mozgást, egészséges életvitelükkel pedig példát mutatnak.

Lezárult a „K&H mozdulj! az év tesitanára” program szavazása, amelyben több fordulós kiválasztás alapján került ki a 3 országos győztes. A megmérettetésre olyan pedagógusokat jelöltek diákjaik, kollégáik és a szülők, akik mindennapos, élvezetes testnevelőóráikkal felkeltik és fenntartják a gyerekek érdeklődését a sport iránt, egészséges életvitelükkel pedig példát mutatnak a fiataloknak a tornaterem falain túl is – derült ki a közleményből.

A legnépszerűbb pedagógusokra 3 kategóriában szavazhatott a nagyközönség, először vármegyei, majd országos szinten. A legtöbb voksot gyűjtő három pedagógust, akik elnyerték a „K&H mozdulj! az év tesitanára” országos díját, tegnap jelentették be az ünnepélyes eredményhirdetésen.

„A gyerekek mozgáshoz fűződő viszonyában a szülőkön kívül a testnevelőtanároknak van a legnagyobb szerepe. Ők azok, akik élvezetes testnevelés órákkal letehetik a testmozgás szeretetének alapköveit, akik hatására nemcsak az iskolában húznak szívesen tornacipőt a diákok, de szabadidejükben is örömmel sportolnak – akár hobbi, vagy versenyszinten. S a mozgás szeretete egész életükben elkíséri majd őket, aktív és egészséges felnőtt- és időskort biztosítva számukra”

– mondta el Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója.

„Idén ezért az Aktív Iskola program stratégiai partnereként elindítottuk a „K&H mozdulj! az év tesitanára” kezdeményezést, amely beépül a K&H mozgást népszerűsítő projektjei közé. A kezdeményezéssel azokat a példamutató pedagógusokat szeretnénk reflektorfénybe helyezni, akiknek hatására a fiatalok mozgásban gazdag, egészséges és így teljes életet élhetnek.”

A „K&H mozdulj! az év tesitanára” díjra országszerte több mint 1000 pedagógust jelöltek. A szűkített listára a vármegyei voksoláson több mint 140 000 szavazat érkezett, a megyei nyertesekre pedig több mint 150 ezren voksoltak az országos szavazáson.

A „K&H mozdulj! az év tesitanára” országos díjazottjai:

kategória díjazott díjazott iskolája
200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő Sira Krisztina Nyíregyházi Bem József Általános Iskola
200 fő vagy az alatti iskolában tanító testnevelő Hegedűs Ferenc Békési Dr. Illyés Sándor Általános Iskola
30 év alatti, fiatal testnevelő Czebei Ádám Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Berzsenyi Dániel Tagiskolája

fotó: K&H Csoport