Nyolc századra a világcsúcstól 100 gáton Kendra Harrison

Kendra Harrison ritkán látható parádés futással, 12.28 másodperces eredménnyel győzött női 100 méter gáton a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon kedden.

Harrison tavaly javította 12.20-ra a világrekordot, ám öröme nem lehetett teljes, mivel lemaradt a riói olimpiáról. Idén azonban hasonló kudarcot nem kell megemésztenie, mivel a székesfehérvári verseny előtt másfél héttel megnyerte az amerikai bajnokságot, amivel biztosította helyét a világbajnoki csapatban.

A bajnoki cím és vb-csapattagság úgy tűnik, nagyon feldobta a mindössze 1,63 méter magas sprintert, mert kedden valósággal kirobbant a startgépből és úgy hagyta maga mögött vetélytársait, mintha a mezőnyben nem két olimpiai bajnok, s a világranglista első hat helyezettjéből öt atléta lett volna, hanem másodvonalbeli futók. Harrison 12.28 másodperces eredménye annak fényében még figyelemreméltóbb, hogy a futam alatt szélcsend volt a Bregyó-közben.

A második helyen az eddigi ranglistaelső Jasmin Stowers végzett 12.66 másodperccel, Sharika Nelvis pedig 12.69-cel lett harmadik.

Női 400-on az olimpiai bajnok bahamai Shaune Miller-Uibo 49.86 másodpercre javította a versenycsúcsot, míg férfi távolban a dél-afrikai Rushwal Samaai 8,34 méterrel nyert, ami szintén a Gyulai Memorial történetének legjobbja, ráadásul ezzel legyőzte az olimpiai aranyérmes amerikai Jeff Hendersont is, aki 8,18-cal zárt.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?