Nyolcaddöntőbe jutott a Babos, Mladenovic páros a Roland Garroson!

A világbajnok Babos Tímea, Kristina Mladenovic kettős a második mérkőzést is megnyerte, ezzel nyolcaddöntőbe jutott a francia nyílt teniszbajnokságon.

A magyar, francia duó – amely a nyitókörben szerdán simán győzött az Anna Kalinszkaja, Julija Putyinceva orosz, kazah páros ellen – a második fordulóban, három játszmában múlta felül a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai, mexikói kettős a 32 között – számolt be szombat délután az MTI.

A második helyen kiemelt Babosék – akik közösen diadalmaskodtak az elmúlt két évben a világbajnokságon – rosszul kezdtek, 23 perc alatt szetthátrányba kerültek úgy, hogy az első két adogatójátékukat nem tudták hozni, és 2:5-nél is elvesztették szervagémjüket.

A másodikban viszont mindjárt sikerült javítaniuk, és az elvett gém elég is volt ahhoz, hogy a játszma 39 perces küzdelemben az övék legyen.

Hasonlóan indult a harmadik szakasz is, de 2:0 után az ellenfél egyenlített. Onnantól viszont csak Babos és Mladenovic nyert gémet. Ez a játszma 44 percig tartott.

A magyar, francia kettős legközelebb az Andreea Mitu, Patricia Maria Tig román párossal csap össze.

Eredmény:

női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos (amerikai, mexikói) 2:6, 6:4, 6:2

 

fotó: twitter.com/FFTennis