Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Novák Dezső utánpótlástornát Tapolcán

A Ferencváros U13-as csapata nyerte a VIII. alkalommal megrendezett Novák Dezső Utánpótlás Tornát Tapolcán.

Kezdjük egy kvízkérdéssel. Ki az olimpák történetének legeredményesebb futballistája három éremmel (2 arany, 1 bronz)? Természetesen magyar és ráadásul zöld-fehér. Novák Dezső a Szombathelyi Haladás játékosaként lett először válogatott és nyert bronzérmet 1960-ban Rómában . 1964-ben Tokióban, majd 1968-ban Mexikóvárosban már fradistaként szerepelt az olimpiai válogatott keretben, és mind a két alkalommal aranyéremmel térhettek haza. Novák Dezső idén február 3-án lett volna 85 éves.

Tiszteletére január 20-án emléktornát rendeztek Tapolcán fiatalokból álló utánpótlás csapatok számára. A VIII. Novák Dezső Utánpótlás Emléktorna helyszínéül ismét a Csermák József Rendezvénycsarnok szolgált a Tempó Fradi! rendezésében.

A labdarúgó-tornán egykori játékostársak, taní­tványok, kollégák és barátok jelenlétükkel is tisztelegtek Novák Dezső emléke előtt. Novák Dezső tiszteletére olyan egykori sporttársak jelentek meg, mint: Ebedli Zoltán, Szokolai László, Rab Tibor, Pogány László, Judik Péter, Halmosi Zoltán, Halmosi Péter, Németh Gábor, Nyilas Elek, Szabó Ferenc és Gyepes Gábor – számolt be a Tempó Fradi.

A torna eredményhirdetése előtt a műsorvezető elmondta, hogy Novák Dezsőt a Badacsony közelében levő Tapolcán is sokan ismerték és szerették. Badacsonyon sok évet töltött családjával és barátaival.

Az esemény létrjejöttéhez nyújtott segítség és támogatás okán köszönet illette a Novák családot, az FTC Baráti Kört és Takács Tibort, a Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület elnökét. Továbbá az Üllői 129. internetes portál is köszönetet érdemelt a torna népszerűsítése miatt.

Különdí­jak:

A torna legjobb mezőnyjátékosa: Palásthy Patrik (Ferencváros)
A torna legjobb kapusa (Dr. Géczi István-dí­j): Lencsés Zalán (Credobus Tehetségközpont)
A torna gólkirálya: Sólyom Zétény (Credobus Tehetségközpont)
A torna legjobb védője (Novák Dezső-dí­j): Szűcs Norbert (Ferencváros)
A Tempó, Fradi! Alapí­tvány különdí­ját kapta: Mihók Martin (Illés Akadémia-Haladás), Lajos Patrik (Illés Akadémia-Haladás), Fekete Gergő (Dunaújváros PASE)
A legjobb tapolcai játékos: Gergely Zalán

Kuti László (Novák Dezső korábbi 9x magyar válogatott dunaújvárosi Kohász-játékosa) felajánlása alapján Vajda Bence (Dunaújváros PASE) és Ács-Da Silva Dániel (Ferencváros) Nike ajándékcsomagot kapott.

Takács Tibor a Nagy Béla Fradi Hagyományőrző Egyesület nevében minden díjazottnak könyvjutalmat ajánlott fel. (Tempó Fradi!)

Helyosztók:

Az 5. helyért: Tapolca IAC VSE — Dunaújváros PASE: 4-2

A 3. helyért: Illés Akadémia-Haladás — VFC USE: 6-0

DÖNTŐ: Ferencváros — Credobus Tehetségközpont: 4-1