Olimpiai Bajnokok a Nemzeti Színházban

Az idén 25 éves Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja szervezésében 14 olimpiai bajnok (Keleti Ágnes, Rejtő Ildikó, Kőbán Rita, Gyenge Vali, Dömölky Lídia, Köteles Erzsébet, Gelei József, Hesz Mihály, Vaskuti István, Steinmetz Ádám dr., Kenéz György, Szalay Miklós, Szabó József és Liu Shaoang) vett részt a Körhinta c. előadáson a Nemzeti Színházban.

Ők 14-en összesen 41-szer állhattak az olimpiai győzelmi dobogón, 20 arany, 15 ezüst és 6 bronzérmet szerezve. Ott volt a nézőtéren a legidősebb magyar olimpiai bajnok, az egykori tornász, a 97 éves Keleti Ágnes és a legfiatalabb, a 20 éves Liu Shaoang is, aki a számára aranyéremmel zárult rövidpályás gyorskorcsolya magyar bajnokságról, egyenest a jégről érkezett a színházba.

Magyar_Olimpiai_Bajnokok_Klubja01_Nemzeti_Szinhaz_20181008

A színház lehetőséget teremtett a Nemzeti történetének, a színpad világának közelebbi megismerésére, a kulisszák mögötti bejárásra, sőt még a díszletben, a körhintán is ülhettek a bajnokok. Az edőadás vastapssal ért véget, mindenki remekül szórakozott ezen a fergetes hangulatú, végig feszes, tempós előadáson, melynek aligha van párja a magyar színházi életben. A bajnokok közül többen megjegyezték, hogy a táncra épülő, szünet nélküli, közel két órás darab hatalmas fizikai teljesítményt követelt a szereplőktől. Kőbán Rita kajakos nyelven, roppant elismerőleg tette hozzá: Szuper fantasztikus „pályát mentek”

Róth Tamás fotóalbuma:

Olimpiai Bajnokok a Nemzeti Színházban

Forrás: MOBK/Róth Tamás