Online Eb-re készülnek a magyar taekwondósok

Az Európai Taekwondo Szövetség (WTE) tavasszal meghirdette az első Online Poomsae Európa-bajnokságot, melyre bárkire nevezhetett, még az öreg kontinensen túlról is. Hazánkat öt magyar taekwondós képviseli.

A Magyar Taekwondo Szövetség hivatalos honlapjának csütörtöki közlése szerint a koronavírus okozta vészterhes időkben a taekwondósok világszerte szobafogságra kényszerültek, otthon készülnek a jövőbeni versenyekre. Mindeközben a négy fal között is megmérettethetik magukat, ugyanis a WTE meghirdette a sportág első online taekwondo versenyét. Ebben az otthon készült formagyakorlat-videókat kell elküldeni a szervezőknek, akik ezeket értékelve hirdetnek majd eredményt. Az első Online Poomsae Eb-re bárki nevezhetett, még az Európán kívüliek is. A világversenyt május 4-10-ig bonyolítják.

Magyar indulók:

Máté Mirabella (Máté Taekwondo, felnőtt)

László Alexa (Máté Taekwondo, felnőtt)

Polgár Csillag Virág (Honvéd, junior)

Gueli Sophie (Honvéd, junior)

Neller Ábel (Sárga-tenger, junior)

A Magyar Taekwondo Szövetség úgy határozott, hogy valamennyi induló versenyzőnek, a szövetség szponzora, a KWON jóvoltából felajánl egy vállon hordható sportzsákot! Azok a versenyzők, akik az Európa-bajnokságon érmes helyezést szereznek, korosztályuknak megfelelő WT KWON poomsae versenyruhát kapnak ajándékba.