Öntudatos, aktív játékra készül a válogatott az Eb-címvédő ellen

A magyar válogatott vasárnapi, Portugália elleni vb-selejtezője előtt Barnd Storck szövetségi kapitány megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját.

Az mlsz.hu szombati beszámolója szerint Bernd Storck a sajtótájékoztató elején elmondta: az eltiltott Bese Barnabáson és a sérült Szalai Ádámon kívül mindenki bevetésre kész, és motiváltan várja a találkozót. Dzsudzsák Balázs rúgást kapott a lettek ellen, ezért nem kockáztatta meg az edzést a mai napon, kihagyta a tréninget, de holnap ott lehet a pályán.

– A játékosok lelkesen készülnek a mérkőzésre, nagyon szeretnének helytállni a portugálok ellen és megörvendeztetni a szurkolókat. Megpróbálunk aktívan játszani, és amellett, hogy szervezetten, masszívan kell védekeznünk, igyekszünk kiszolgálni a nézőket, és támadószellemben játszani. A futballban gólok nélkül nem lehet mérkőzést nyerni, ezért erre kell törekednünk a portugálok ellen is. Van egy alapfelállásunk, egy stílusunk, amit meg kell tartanunk, de közben védekezésben hatékonyan kell futballoznunk, és minél gyorsabban vissza kell szereznünk a labdákat – fogalmazott a szövetségi kapitány.

Bernd Storck újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a csatáraink jó formában várják a mérkőzést, de csak holnap dönt arról, ki pótolhatja a sérült Szalai Ádámot.

– Nagy lesz rajtunk a nyomás, hiszen Európa legjobb csapata ellen lépünk pályára, viszont Portugália számára nagyobb a meccs tétje. Nagy kihívás előtt állunk, de tudjuk, hogyan kell lehetőségeket kialakítani a portugálok ellen. Lisszabonban az első 20-25 percben meg tudtuk lepni ellenfelünket, ezt Fernando Santos is elismerte a találkozó után. Szeretnénk kombinatív futballt bemutatni és öntudatosan futballozni. A játékosok képesek a jó futballra, ebben próbálom őket én is támogatni, be akarjuk bizonyítani, hogy Európa legjobbja ellen is megálljuk a helyünket – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A sajtótájékoztatón részt vett Pátkai Máté és Lovrencsics Gergő is. A Videoton FC középpályása elmondta: még sosem játszott portugál csapat ellen, de bármennyire is szereti a portugál labdarúgást, azt szeretné, ha a portugáloknak nem lenne okuk az örömre a vasárnapi vb-selejtező után.

Lovrencsics Gergő kiemelte, hogy a válogatott ismét óriási segítséget kaphat 12. játékosától, kiváló szurkolótáborától, és mindent megtesz annak érdekében, hogy kiszolgálja a közönséget, illetve revánsot vegyen a tavaszi, lisszaboni vereségért.

Az MTI szerint nyolc fordulót követően a svájciak százszázalékos mérleggel (21 pont) vezetik a csoportot a portugálok (18) előtt, a harmadik helyen álló magyarok hátránya nyolc pont a kontinensbajnokkal szemben. Amennyiben a magyarok pontot veszítenek, akkor biztossá válik, hogy lemaradnak a jövő évi oroszországi vb-ről.

 A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):
Gulácsi Péter – Fiola Attila, Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Korhut Mihály – Nagy Ádám, Pátkai Máté – Varga Roland, Lovrencsics Gergő, Dzsudzsák Balázs – Priskin Tamás

fotó: mlsz.hu

Vélemény, hozzászólás?