Orbán Willi: Az erőnléttel nem lesz gond Németország ellen sem

A Németországban szereplő Sallai Roland és Willi Orbán is úgy véli, nagy siker, hogy az Eb legnehezebb csoportjában még az utolsó fordulóban is esélyesek vagyunk a továbbjutásra. Az újabb bravúrhoz azonban tökéletes koncentrációra lesz szükség szerdán.

 A Németország elleni mérkőzés természetesen különleges számomra, hiszen ott születtem és nőttem fel. Nagy dolog, hogy az utolsó mérkőzésünk előtt még van esélyünk a továbbjutásra az Európa-bajnokság legnehezebb csoportjában – kezdte Orbán Willi a hétfői, médiaközpontban tartott sajtótájékoztatót – számolt be hétfőn az mlsz.hu.

 Ismerem a német játékosokat, néhányukat a Lipcséből, másokat a Bundesligából. Az U21-es német csapat tagjaival már nincs kapcsolatom, kizárólag a lipcsei kerettagokkal. Mikor kijutottunk az Eb-re, viccelődtünk is egymással, hogy vajon kinek a csapata győz majd.

A válogatott óriási terhelésen van túl, hiszen az Európa-bajnoki címvédővel és a világbajnokkal is megmérkőzött már a tornán. Ezzel kapcsolatban a csapat védője úgy fogalmazott, az alapos felkészülés után mindenki jó formában érkezett a tornára:

 Most is gondoskodik a stáb arról, hogy megfelelő állapotban kerüljünk minden találkozó előtt, ezért nem aggódom, biztos vagyok benne, hogy lesz erőnk a következő 90 percet is végigküzdeni. Németország talán a legkomplettebb csapat a csoportban, hiszen mentálisan, szervezettségben és a játékosok minőségében is kimagasló szintet képvisel. A németek ellen figyelnünk kell arra, hogy csapatként és előrefelé védekeznek, így a támadóinknak tereket kell nyitniuk ellenük.

A sajtótájékoztató másik résztvevőjét, Sallai Rolandot először a franciák elleni gólpasszáról kérdezték:

 Gyakoroltuk a gól előtti akciót, de nem szabad elmenni amellett, hogy az egész csapat hatalmas munkát végzett, és ennek volt az eredménye a pontszerzés. Nagyon örülünk, hogy a harmadik mérkőzés előtt is nyitott minden, és esélyünk van továbbjutni egy ilyen csoportból.

A német Freiburg játékosa elmondta: remek felkészülés után érkeztek meg a játékosok az Eb-re, ezért nem volt gond az erőnléttel az első két mérkőzésen, most azért van a regeneráció a középpontban, hogy a harmadik meccsen se okozzon nehézséget, hogy végig kell robotolni kilencven percet.

Sallai Roland ezt követően csatártársairól, Szalai Ádámról és Nemanja Nikolicsról is beszélt:

 Hasonló karakterű csatárok, mindkettejükkel nagyon szeretek játszani. Ádi inkább megtartja a labdát, Niko inkább szeret beindulni területekre. meglátjuk, kik alkotják a csatárpárost, de mi nem egyéni szinteken, hanem csapatként vagyunk nagyon erősek, és ezt kell kihasználnunk. Azt gondolom, a legfontosabb, hogy ugyanazzal az erőbedobással menjünk ki a mérkőzésre, mint eddig, maximális odafigyelés kell, és a taktikai utasítások betartása. Bátor focira lesz szükség, hiszen láttuk, néha világbajnokok ellen is tudtunk támadófutballt bemutatni. Egy mérkőzésen minden előfordulhat, úgy fogunk kiutazni, hogy megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést, azt tudjuk megígérni, hogy mindent bele fogunk adni Münchenben is.

fotó: mlsz.hu