Orendi Mihály szerint folytatni kell a munkát

Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója szerint folytatni kell azt a munkát, amelynek köszönhetően a magyar sportolók kiválóan szerepeltek a vasárnap befejeződött phjongcshangi téli olimpián, s a férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó megszerezte az ország történetének első aranyérmét.

A Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke az M1 aktuális csatornán kedd reggel elmondta, hosszú út vezetett idáig, elég csak arra gondolni, hogy Szocsiban az egyéni versenyzőkön kívül csak a női váltó volt érdekelt, műkorcsolyázó pedig egyáltalán nem lépett jégre, míg Phjongcshangban már a short trackesek a maximális kvótaszámmal bírtak, Tóth Ivett révén pedig műkorcsolyázó is képviselte a magyar színeket.

A váltóról, amely Magyarország történetének első téli aranyérmét szerezte, kifejtette, „történelmet írtak, ők a téli olimpiák Hajós Alfrédjai”.

Orendi Mihály hozzátette, hogy a siker meglovagolásához szükséges tervek már korábban elkészültek: ennek az egyik alappillére egy központi felkészülési műhely létrehozása. Mint mondta a tervezés már elkezdődött, a folyamat hamarosan beindul, s várhatóan 2021-re elkészül a Nemzeti Korcsolyázó Központ. Megjegyezte, a tervek szerint minden megyei jogú városban lesz majd jégcsarnok, azonban a sportolók képzésére több tucat szakember kell, ezért a Testnevelési Egyetemmel együttműködve kívánnak világszínvonalú képzést folytatni.

Mindemellett folytatni kell azt a figyelmes menedzseri tevékenységet, amely 2015 óta konkrétan történik a meglévő értékeink felkészítésében és versenyeztetésében” – fűzte hozzá.

(MTI)

fotó: M4 Sport