Óriási veszteség Csollány Szilveszter halála

Nagy veszteség érte a magyar sportot.

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) hétfői közös közleményéből kiderült: az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter 51 éves korában elhunyt.

A Magyar Torna Szövetség részéről dr. Magyar Zoltán (a MATSZ-elnöke), Altorjai Sándor (a MATSZ főtitkára) és Berki Krisztián (a MATSZ-sportigazatója) nyilatkozott:

Dr. Magyar Zoltán, MATSZ-elnök:

Óriási veszteség számunkra Csollány Szilveszter halála, egy olimpiai bajnok társunk hagyott itt minket. Mind az egyetemes magyar sportban, mind pedig a teljes magyar tornásztársadalomban óriási űrt hagy maga után, hatalmas tragédia a magyar torna számára.

Altorjai Sándor, MATSZ-főtitkár:

Nagy tragédia. Újra átnéztük Szilas eredménylistáját, és félelmetes, hogy milyen sikerei voltak, az olimpia, világ- és Európa-bajnoki aranyérmek mellett számos világversenyen ért el kiváló helyezéseket. Olyan fiatalon hunyt el, hatalmas veszteség mindenkinek.

Berki Krisztián, MATSZ-sportigazgató:

Borzasztó, hogy ahogy növünk fel, egyre több példaképet veszítünk el. Nekem óriási élmény volt sydney-i olimpiai győzelme, ez motivált engem. A következő fordulópont a patraszi Eb volt 2002-ben, ahol én ugyan még juniorként indultam, de együtt utaztunk. A legnagyobb büszkeség számomra pedig az volt, amikor ennek az évnek a végén már együtt szerepeltünk a debreceni világbajnokságon, és ott állhattam mellette a sorakozónál. Nagyon-nagyon sajnálom, utoljára személyesen a junior világbajnokságon találkoztunk Győrben.

Gyászol a magyar sport: elhunyt Csollány Szilveszter